Zero Waste Nederland

Blog

Waarom ik geen fan ben van gerecycled plastic

21 april 2024

Geschreven door Elisah Pals, Initiatiefneemster van Zero Waste Nederland Oei. Onlangs had ik een interessante, licht pittige, discussie. Zouden wij

Lees meer

De Week Zonder Afval gaat door

10 april 2024

Dit jaar vindt de Week Zonder Afval plaats van 25 tot en met 31 mei. De organisatie is vanaf dit jaar in handen van Zero Waste Nederland. Na 4 jaar draagt Milieu Centraal het stokje over aan Zero Waste Nederland.

Lees meer
Breda bindt strijd aan tegen reclamedrukwerk met invoering ja-ja-sticker.

Een volmondig JA tegen JA-JA in Breda!

08 maart 2024

Tekst: Elisah Pals. Ik kwam thuis na een lange dag. Moe, beetje hongerig.  Toch nog maar even de live-uitzending van

Lees meer

Aluin als deodorant

14 januari 2024

Wat maar weinig mensen weten, is dat aluin wellicht de beste deodorant ter wereld is. Duurzaam, effectief, afvalvrij en heel goedkoop. Wij vertellen je er alles over.

Lees meer
luisteren

Zero Waste: Het podcast overzicht.

20 augustus 2022

In de afgelopen jaren zijn we al vaak te gast geweest in diverse podcasts. Het werd tijd voor een overzicht.

Lees meer

Cadeaus, hoe doe je dat?

10 november 2021

“Als je Zero Waste leeft, hoe doe je dat dan met cadeaus?” Door de jaren heen hebben we natuurlijk heel

Lees meer

Beestjes buiten

12 juni 2021

Wil je een goede nachtrust zonder beestjes in je kamer? Wij helpen je de beestjes buiten te houden, op een duurzame manier, met 12 tips!

Lees meer

Toekomst van plastic

07 juni 2021

Nederland heeft de ambitie om in 2050 volledig circulair te zijn. Een economie waarin afval niet bestaat. Intussen produceert de gemiddelde Nederlander sinds 1950 alleen maar meer en meer kilo’s afval. We raken alleen maar verder verwijderd van een circulair Nederland. Hoe gaan we het tij keren?

Lees meer

Foodsharing op de kaart

06 april 2021

“Dat eet ik morgen nog wel op”. Je hoort of denkt het vast vaak. Maar lukt dat altijd? We gaan het met je hebben over voedselverspilling en over foodsharing. Want eten delen… is geweldig!

Lees meer

Brood zonder wegwerpplastic

07 februari 2021

Verpakkingsvrij brood. Het is een van de meest besproken onderwerpen als het gaat om het verminderen van verpakkingen. De hoogste tijd voor een uitgebreide brood-blog met véél antwoorden.

Lees meer
trui duurzaam thuiswerken

Thuiswerken? – Zo verspil je minder energie!

27 januari 2021

Thuiswerken is here to stay! Dat betekent dat we ook wat dingen moeten aanpassen in onze woon/werk situatie thuis. Hoe doe je dat nou zo duurzaam en energiezuinig mogelijk? Wij helpen je met deze 10+ tips.

Lees meer

Duurzame voornemens

30 december 2020

We helpen je op weg bij het verwezenlijken van je duurzame stappen. We hebben een kort stappenplan en 12 toffe challenges voor je om uit te kiezen wat bij jou past.

Lees meer
Meer tonen
10 april 2024

De Week Zonder Afval gaat door

Dit jaar vindt de Week Zonder Afval plaats van 25 tot en met 31 mei. De organisatie van de week is vanaf dit jaar in handen van Zero Waste Nederland. Na 4 jaar draagt Milieu Centraal het stokje over aan Zero Waste Nederland; een vertrouwde organisatie met veel slagkracht en het hart op de juiste circulaire plek, de ideale partij om de Week Zonder Afval voort te zetten.

De eerste vier jaar

Milieu Centraal kijkt met veel plezier en trots terug op afgelopen jaren. Sinds 2019 organiseerde de voorlichtingsorganisatie de Week Zonder Afval. Tijdens de week zetten Milieu Centraal samen met een grote groep partners campagnes, acties en kennisdeling op touw in heel Nederland. De week kenmerkt zich door creativiteit, positiviteit en bovenal circulariteit. Zo werd in coronatijd de Week Zonder Afval online gerealiseerd door onder andere diverse inspirerende podcasts te lanceren. Het jaar daarop was het epicentrum de circulaire pop-upstore op Utrecht Centraal Station. Het afgelopen jaar werd Nederland gemotiveerd om tijdens de week ‘de switch’ naar een duurzamere stap te maken.

De nieuwe aanjager

Zero Waste Nederland vertegenwoordigt duizenden Nederlanders in de nog altijd groeiende Zero Waste-beweging en zet zich in voor een wereld waarin afval niet bestaat, door de aandacht te leggen op afvalpreventie. Tijdens de Week Zonder Afval organiseerde Zero Waste Nederland altijd al de wandeltours, maar daarbuiten houden ze zich met veel meer bezig. Zo geven ze lezingen en workshops, en adviseren ze bedrijven, organisaties en overheden. Elisah Pals, frontvrouw van Zero Waste Nederland: “Na er van begin af aan bij te zijn geweest als partner, kijken wij er nu naar uit om de Week Zonder Afval weer een stapje verder te brengen.”

Samen sterk

Het succes van De Week Zonder Afval van de afgelopen vier jaar was te danken aan de inzet en bevlogenheid van de partners. Ook in 2024 zijn het de partners die het verschil gaan maken. Zero Waste Nederland wil daarom graag alle circulaire initiatiefnemers van Nederland oproepen om zich aan te sluiten bij de editie van 2024.

Meedoen aan de Week Zonder Afval?

Organisaties kunnen zich middels het inschrijfformulier aanmelden of voor meer informatie contact opnemen via info@zerowastenederland.nl.

door Elisah Pals

Bestel de sticker

De stickers zijn te bestellen bij onze partner De Bries.

Deel je tip met ons

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voeg een locatie toe

De gegevens van De Week Zonder Afval gaat door wijzigen

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.