Zero Waste Nederland

Blog

luisteren

Zero Waste: Het podcast overzicht.

20 augustus 2022

In de afgelopen jaren zijn we al vaak te gast geweest in diverse podcasts. Het werd tijd voor een overzicht.

Lees meer

Cadeaus, hoe doe je dat?

10 november 2021

“Als je Zero Waste leeft, hoe doe je dat dan met cadeaus?” Door de jaren heen hebben we natuurlijk heel

Lees meer

Waarom ik geen fan ben van gerecycled plastic

08 juli 2021

Oei. Vandaag had ik een interessante, licht pittige, discussie. Zouden wij als Zero Waste Nederland spullen van gerecycled plastic aanraden?

Lees meer

Beestjes buiten

12 juni 2021

Wil je een goede nachtrust zonder beestjes in je kamer? Wij helpen je de beestjes buiten te houden, op een duurzame manier, met 12 tips!

Lees meer

Toekomst van plastic

07 juni 2021

Nederland heeft de ambitie om in 2050 volledig circulair te zijn. Een economie waarin afval niet bestaat. Intussen produceert de gemiddelde Nederlander sinds 1950 alleen maar meer en meer kilo’s afval. We raken alleen maar verder verwijderd van een circulair Nederland. Hoe gaan we het tij keren?

Lees meer

Foodsharing op de kaart

06 april 2021

“Dat eet ik morgen nog wel op”. Je hoort of denkt het vast vaak. Maar lukt dat altijd? We gaan het met je hebben over voedselverspilling en over foodsharing. Want eten delen… is geweldig!

Lees meer

Brood zonder wegwerpplastic

07 februari 2021

Verpakkingsvrij brood. Het is een van de meest besproken onderwerpen als het gaat om het verminderen van verpakkingen. De hoogste tijd voor een uitgebreide brood-blog met véél antwoorden.

Lees meer
trui duurzaam thuiswerken

Thuiswerken? – Zo verspil je minder energie!

27 januari 2021

Thuiswerken is here to stay! Dat betekent dat we ook wat dingen moeten aanpassen in onze woon/werk situatie thuis. Hoe doe je dat nou zo duurzaam en energiezuinig mogelijk? Wij helpen je met deze 10+ tips.

Lees meer

Duurzame voornemens

30 december 2020

We helpen je op weg bij het verwezenlijken van je duurzame stappen. We hebben een kort stappenplan en 12 toffe challenges voor je om uit te kiezen wat bij jou past.

Lees meer

Vijf jaar niets nieuws – De balans

15 december 2020

Vijf jaar lang niets nieuws kopen. Is dat haalbaar? Zero Waste Nederland initiatiefneemster Elisah vertelt hoe ze dit aanpakte en hoe jij dit ook kunt!

Lees meer

Duurzame December

01 december 2020

Met deze 12 tips, wordt jouw december een stuk duurzamer!

Lees meer

Zero Waste In Coronatijden

30 juni 2020

Is de corona-crisis het einde van de Zero Waste beweging? Integendeel! We vertellen je waarom.

Lees meer
Meer tonen
20 augustus 2022

Zero Waste: Het podcast overzicht.

In de afgelopen jaren zijn we al vaak te gast geweest in diverse podcasts. Het werd tijd voor een overzicht. Luister je mee?

De zomer is een fijne tijd om je te laten inspireren, bijvoorbeeld door dat boek waar je nu ineens tijd voor hebt, of die goede docu waar je lekker voor kunt gaan zitten. Maar nóg relaxter is het om je al luisterend te laten inspireren. Ja, wij zijn ook fan van podcasts. Om ze zelf te luisteren, én om onze inzichten te delen in podcasts van anderen.

In de afgelopen jaren hebben we al mee mogen werken aan veel interessante podcasts. Van groot tot klein. En met soms verrassende invalshoeken.

Onze 3 favoriete podcasts.

Onderstaand tref je een overzicht, maar hierbij alvast onze favoriete 3 podcast-samenwerkingen, en waarom we daar zo trots op zijn. (Sorry voor de anderen, don’t take it personal.)

3. MilieuCentraal. Inhoudelijk is dit de sterkste podcast die we ooit gemaakt hebben. Het interview was met een onderzoekster van MilieuCentraal en je hoort aan alles dat ze écht veel begrip heeft van het onderwerp. Daarom konden we ook dieper in de theorie achter afval en verspilling duiken. Inhoudelijk maar zeker niet saai. En boordevol tips natuurlijk. Luister hem hier.

2. De Groene Kliniek. Deze podcast is onderdeel van een heus kunstproject van theatergezelschap Gouden Haas. Theatermaakster Gienke gaat in haar rol als patiënt ‘in therapie’ om van haar klimaatstress en -depressie te genezen. Ze komt bij Elisah van Zero Waste Nederland op stage, die haar op weg helpt met concrete handvatten, waardoor ze stappen kan maken. Het was een eer om aan een kunstproject als dit – met zó’n relevant onderwerp – mee te mogen werken. Luister hem hier, en luister meteen de hele serie (seizoen 1).

de groene kliniek
De Podcastserie van Gouden Haas.

1. Iedereen gelukkig. Misschien ken je Merijn Ruis wel? Hij geeft gelukslessen op basisscholen en heeft al duizenden mensen masterclasses in geluk gegeven. En hij wilde met ons een podcast maken over hoe je gelukkiger wordt van duurzaam leven én hoe je positieve psychologie toepast om anderen te inspireren. Het was een eer en een genoegen om deze podcast te maken. We wensen je vooral heel veel plezier bij het luisteren! Luister hem hier.

Ons favoriete filmpje van Merijn is overigens deze.

merijn
Merijn die les geeft in geluk.

Het volledige podcastoverzicht, van recent naar oud.

Wil je alles beluisteren waar we aan meewerkten? Of wil je inspiratie voor toffe podcast series en kanalen? Hier vind je ze allemaal!

 • Iedereen Gelukkig. Over geluk, duurzaamheid en zingeving. 28 juli 2022.
 • Nieuwe Veste. Over de Zero Waste Week in Breda, en wat Zero Waste Nederland doet. 14 juni 2022.
 • Klimaattherapie de Podcast. Over hoe je omgaat met eco-emoties. Interessante grote podcast serie door Cecilia Adorée! 27 mei 2022.
 • De groene kliniek. Door theatergezelschap Gouden Haas. Luister alles van ze! September 2021.
 • Podcast Aardkloot. Lekker praktische podcast. 28 juni 2021.
 • De Grote Tiny House podcast, door Tiny House Nederland. Over hoe je omgaat met afval in een tiny house. 27 juni 2021.
 • MilieuCentraal. Inhoudelijk de diepte in, en toch luchtig! 26 mei 2021
 • Bedrock. Toffe serie van een groot platform. 25 maart 2021.
 • PREACH. Twee vriendinnen die vertellen over wat hen bezig houdt. maart 2021.
 • De Idealisten. Podcast door een koppel dat zelf graag stappen wil zetten… maar hoe? 25 februari 2021.
 • E!Colle. Veerle Colle is dé Zero Waste goeroe van Vlaanderen. Het was een eer om in haar ijzersterke podcast te gast te zijn. 22 februari 2021.
 • Tess to sustainability. Tess moet je niet alleen via haar podcasts volgen, maar ook insta! Daar word je gewoon blij van. 26 januari 2021.
 • Pieter Potcast. Toen Pieter Pot nog klein was, mochten wij in hun eerste podcast verschijnen. Back in the day, dat was tof! Maart 2020.
 • Team Plesstic. Marnix en Cato zijn bekend in Breda en verre omstreken, vanwege hun strijd tegen plastic als vader en dochter. Beluister hun toffe invalshoeken en onze allereerste podcast ervaring! 23 april 2019.

Heel veel luisterplezier en inspiratie gewenst!

door Elisah Pals

Bestel de sticker

De stickers zijn te bestellen bij onze partner De Bries.

Deel je tip met ons

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voeg een locatie toe

De gegevens van Zero Waste: Het podcast overzicht. wijzigen

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.