Zero Waste Nederland

Wil je meehelpen? Dat kan!

Heb jij het in je om Zero Waste verder te brengen? Wil je anderen ontmoeten en inspireren? Of wil je jezelf juist van je strijdvaardige kant laten zien? We kunnen je hulp goed gebruiken.

Zero Waste Wandeltour

Leer afvalvrij winkelen en ga mee op Zero Waste tour! Op zaterdag 12 september pakken we uit: We gaan in heel Nederland op tour. Met een lokale Zero Waste Hero ga je op pad om alle verpakkingsvrije plekken te ontdekken bij jou in de buurt. Lijkt het je leuk een groepje toekomstige Zero Wasters mee op pad te nemen? Meld je dan aan als gids!

De tours

Acties en Events

Er is veel te dóen. Wil je een DIY workshop volgen? Naar een lezing of duurzaam festival? Wil je meedoen aan een plastic attack of plogging event? Of wil je zelf iets organiseren?

Check events

Tips & tricks

Wij hebben al een stapel met Zero Waste tips verzameld, maar jij ontdekt vast ook fijne tips die wij nog niet kennen. Dat is de kracht van de community. Deel je tips met ons, en wij voegen ze toe. Zo helpen we elkaar vooruit.

Voeg een tip toe

Zero Waste Hero

We zijn hard op zoek naar Zero Waste Heroes! Als Zero Waste Hero breng je de raamstickers naar de plekken waar ze horen: bij fijne ondernemers. Je kent ze vast. Help je ons ze te verspreiden?

Word onze held

Communities

Inmiddels bestaan er meer dan 50 lokale communities, dus ook bij jou in de buurt. Check waar ze zijn en sluit je aan!

Ga naar communities

Online actievoeren

Laat ook op politiek vlak je stem horen! Hier verzamelen we alle petities die we relevant vinden. Gewoon te tekenen via je scherm.

Naar petities
Sluiten

Zero Waste Wandeltours

Leer afvalvrij winkelen en ga mee op Zero Waste tour!

Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? Bij welke winkels je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes? Wil je anderen ontmoeten die ook graag minder plastic gebruiken? Ga dan met ons mee op pad!

Wat gaan we doen?

– Een lokale host (of een duo) begeleidt een wandeling of fietstocht langs Zero Waste locaties in de eigen woonplaats/buurt. De hosts bezoeken met de deelnemers de plekken die ze zelf kennen en fijn vinden. Zo krijg je als deelnemer de fijnste tips en inside information!

– We bezoeken 5 locaties per tour, met een divers aanbod, zoals bulk/drooggoed, vers aanbod/toko/groenten, lunchroom/koffiezaakje, bijvoorbeeld.

– De groepjes zijn klein zodat je al je persoonlijke vragen kunt stellen. Ook houden we zo rekening met de Corona-regels. Wees er dus snel bij!

– Voor sommige tours wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd. Voor dat bedrag staat er iets leuks voor je klaar bij een te bezoeken locatie, zoals een lekker kopje koffie.

Hoe meld je je aan?

– Als de plaatsnaam onderstreept is in onderstaande lijst, kun je deze boeken. De andere locaties zijn nog in voorbereiding, dus daarvoor moet je nog heel even geduld hebben.

– Voor alle events geldt: We vinden het het fijnst als je je aan kunt melden via het FB event. Klik op de plaatsnaam voor de link. Daar kun je gemakkelijk je plek reserveren.

– Heb je geen FaceBook? Geen probleem! Dan staat hieronder vermeld op welke alternatieve manier je je kunt aanmelden (site, email of insta).

 

Komende tours: 

 

Reeds plaatsgevonden: 

Deze tours waren onderdeel van De Week Zonder Afval, in samenwerking met MilieuCentraal.

 

In het nieuws! 

Sluiten

Bestel de sticker

Sluiten

Deel je tip met ons

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sluiten

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sluiten

Voeg een locatie toe

  • Locatie sticker

  • Contactpersoon

  • Afronden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.