Zero Waste Nederland

Wil je meehelpen? Dat kan!

Heb jij het in je om Zero Waste verder te brengen? Wil je anderen ontmoeten en inspireren? Of wil je jezelf juist van je strijdvaardige kant laten zien? We kunnen je hulp goed gebruiken.

Zero Waste Wandeltours

Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? En bij welke winkels je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes? Wil je anderen ontmoeten die ook graag minder plastic gebruiken? Ga dan op 5 juni met ons mee op pad!

Lees meer

Teken een petitie

We vinden het belangrijk onze stem te laten horen, ook in de politiek. Petities zijn daarvoor een heel sterk en doeltreffend middel. Hier verzamelen we de petities die we voor jou relevant vinden, en die we willen ondersteunen. Kunnen we rekenen op jouw handtekening?

Lees meer

Zero Waste communities

De Zero Waste beweging is sterk, omdat we ook op lokaal niveau samenwerken. Inmiddels bestaan er meer dan 50 lokale

Lees meer

Acties en Events

Er is heel veel te dóen op het gebied van Zero Waste Nederland. En gelukkig maar, want alleen praten erover is niet voldoende: We moeten het in de praktijk brengen. Lees wat doen we allemaal doen.

Lees meer

Sticker bestellen

Onze raamstickers zijn een simpele en effectieve manier om met uw publiek te communiceren over afvalvermindering. De sticker is een open uitnodiging tot gedragsverandering, zonder belerend te zijn. Het draagt bij aan uw duurzame uitstraling, en aan het maatschappelijke debat.

Bestel hem hier

Tips & tricks

Wij hebben al een stapel met Zero Waste tips verzameld, maar jij ontdekt vast ook fijne tips die wij nog niet kennen. Dat is de kracht van de community. Deel je tips met ons, en wij voegen ze toe. Zo helpen we elkaar vooruit.

Bekijk
Sluiten

Zero Waste Wandeltours

De tours van 5 juni waren een succes! Hou ons via social media in de gaten voor volgende tours!

Leer afvalvrij winkelen en ga mee op Zero Waste tour!

Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? En bij welke winkels je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes? Wil je anderen ontmoeten die ook graag minder plastic gebruiken? Ga dan met ons mee op pad!

Wat is een Zero Waste tour?

 • Een lokale host (of een duo) begeleidt een wandeling of fietstocht langs Zero Waste locaties in de eigen woonplaats/buurt. De hosts bezoeken met de deelnemers de plekken die ze zelf kennen en fijn vinden. Zo krijg je als deelnemer de fijnste tips en inside information!
 • We bezoeken ten minste 5 locaties per tour, met een divers aanbod, zoals bulk/drooggoed, vers aanbod/toko/groenten, lunchroom/koffiezaakje.
 • De groepjes zijn klein zodat je al je persoonlijke vragen kunt stellen. Ook houden we zo rekening met de Corona-regels.
 • Wil je een sfeerimpressie? Check dan deze video.

Met gids of zelf op pad.

De groepjes zijn klein. Dat betekent dat elke gids 3 deelnemers kan meenemen. Echt een privé-tour dus! Dat betekent ook dat de groepjes snel vol zullen zitten. Hoe lossen we dat op?

In veel steden kun je aanmelden voor de ‘Zelf op Pad’-tour. Je kunt dan op het afgesproken tijdstip een routekaart ophalen bij de gids, voordat hij/zij zelf op pad gaat. Daarmee kun je zelf op pad om alle favoriete, toffe en duurzame locaties te ontdekken.

Hoe meld je je aan?

Voor zowel de tour met gids, als ook de ‘Zelf op pad’-tour meld je je aan via de ticketknop. Wanneer er weer tours gaan plaatsvinden en te boeken zijn, lees je dat hier.

De tours met gids kosten €5, en zijn non-refundable. Dit omdat we zo veel mogelijk mensen daadwerkelijk willen meenemen en no shows willen voorkomen. De ‘Zelf op Pad’-tour is op basis van donatie.

Is een tour vol? Schrijf je dan in voor de wachtlijst (via dezelfde ticketlink). Lukt aanmelden niet? Probeer het op een laptop of PC, dat werkt vaak gemakkelijker, of check je pop-up blocker.

Let op: Je kunt niet zomaar aanhaken, zonder vooraf gekocht ticket. Dit in verband met de corona-regels en het feit dat we doorgaans echt vol zitten.

Tour en Corona?

Natuurlijk houden wij ons ook aan de actueel geldende Corona-regels. Hoe doen we dat?

 • De groepjes zijn klein, maximaal 3 deelnemers.
 • We houden voldoende afstand. We gaan niet met teveel mensen in de winkels. Als de winkels klein zijn wacht een deel van de deelnemers buiten of komt de ondernemer naar buiten om iets te vertellen.
 • We vragen je een (wasbaar) mondkapje mee te nemen en te gebruiken. Ook hebben we handgel bij ons.
 • We noteren van alle deelnemers een emailadres, zodat we je kunnen bereiken mocht het nodig zijn, ook na afloop.
 • Het spreekt voor zich dat je thuis blijft als je niet fit bent.

Wat neem je mee?

 • Je eigen boodschappentas(sen), potjes, bakjes en zakjes;
 • Een beker voor koffie of thee;
 • Mondkapje (liefst herbruikbaar);
 • Afhankelijk van de tour: goede schoenen of fiets.

Week Zonder Afval

Deze tours vinden plaats in de Week Zonder Afval, waarin we nauw samenwerken met MilieuCentraal. Lees meer op de site!

In het nieuws!

Sluiten

Bestel de sticker

Sluiten

Deel je tip met ons

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sluiten

Blijf op de hoogte

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sluiten

Voeg een locatie toe

 • Locatie sticker

 • Contactpersoon

 • Afronden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.