Zero Waste Nederland

Wil je meehelpen? Dat kan!

Heb jij het in je om Zero Waste verder te brengen? Wil je anderen ontmoeten en inspireren? Of wil je jezelf juist van je strijdvaardige kant laten zien? We kunnen je hulp goed gebruiken.

Zero Waste Wandeltours

Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? En bij welke winkels je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes? Wil je anderen ontmoeten die ook graag minder plastic gebruiken? Ga dan met ons mee op pad of word gids!

Lees meer

Teken een petitie

We vinden het belangrijk onze stem te laten horen, ook in de politiek. Petities zijn daarvoor een heel sterk en doeltreffend middel. Hier verzamelen we de petities die we voor jou relevant vinden, en die we willen ondersteunen. Kunnen we rekenen op jouw handtekening?

Lees meer

Zero Waste communities

De Zero Waste beweging is sterk, omdat we ook op lokaal niveau samenwerken. Check waar ze zijn en sluit je

Lees meer

Acties en Events

Er is heel veel te dóen op het gebied van Zero Waste Nederland. En gelukkig maar, want alleen praten erover is niet voldoende: We moeten het in de praktijk brengen. Lees wat doen we allemaal doen.

Lees meer

Sticker bestellen

Onze raamstickers zijn een simpele en effectieve manier om met uw publiek te communiceren over afvalvermindering. De sticker is een open uitnodiging tot gedragsverandering, zonder belerend te zijn. Het draagt bij aan uw duurzame uitstraling, en aan het maatschappelijke debat.

Bestel hem hier

Tips & tricks

Wij hebben al een stapel met Zero Waste tips verzameld, maar jij ontdekt vast ook fijne tips die wij nog niet kennen. Dat is de kracht van de community. Deel je tips met ons, en wij voegen ze toe. Zo helpen we elkaar vooruit.

Bekijk

Zero Waste Wandeltours

Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? En bij welke winkels je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes? Wil je anderen ontmoeten die hier ook mee bezig zijn? Ga dan met ons mee op pad!

Onze gidsen staan klaar om jou alle geheimen van een afvalvrij leven mee te geven.

Waar zijn de tours?

In de week van 25 mei 2024 gaan we weer in heel veel steden tegelijk op pad.

Deze tours zullen binnenkort te boeken zijn via deze website.

Wat is zo’n Zero Waste tour eigenlijk?

 • Een lokale host (of een duo) begeleidt een wandeling of fietstocht langs Zero Waste locaties in de eigen woonplaats/buurt. De gidsen bezoeken met de deelnemers de plekken die ze zelf kennen en fijn vinden. Zo krijg je als deelnemer de fijnste tips en inside information!
 • We bezoeken ten minste 5 locaties per tour, met een divers aanbod, zoals bulk/drooggoed, vers aanbod/toko/groenten, lunchroom/koffiezaakje. Er is voor iedereen gegarandeerd iets nieuws te ontdekken!
 • Er is meer dan voldoende tijd om al je persoonlijke vragen te stellen. Plus je ontmoet gelijkgestemden. De tours worden altijd erg gezellig en inspirerend gevonden.
 • Wil je een sfeerimpressie? Check dan deze video op ons Youtubekanaal. Of bekijk deze video van gids Sarah in Nijmegen. Of deze van Marieke en Iris in Utrecht.

“Wat een hoop inspiratie, van de gids, maar óók van de andere deelnemers. Een aanrader!”

Wil je sowieso een keer met ons op pad? We kunnen op verzoek tours voor je verzorgen in:

Alkmaar, Almelo, Alphen aan de Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Beekdaelen, Boxtel, Breda, Castricum, Damwoude, De Bilt/Bilthoven, Delft, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Dokkum, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Enschede, Goes, Gouda, Groningen, Haarlem, Harderwijk, Harlingen, Heerlen, Helmond, Hengelo (OV), Hilversum, Hoorn, Kampen, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nijkerk, Nijmegen, Oosterbeek, Oss, Rijswijk, Roermond, Rotterdam, Ruurlo, Schijndel, Sittard, Sneek, Tilburg, Uden, Utrecht, Vught, Wageningen, Wijk bij Duurstede, Woerden, Zaltbommel, Zeist, Zoetermeer, Zutphen, en Zwolle.

Vaak zijn co-hosts welkom om het gidsenteam te versterken. Wil je co-host worden voor een van deze locaties? Stuur ons dan een mailtje.

Hoe meld je je aan?

Om mee te gaan op tour koop je vooraf een ticket. Dat geldt zowel voor de tour met gids, als ook de ‘Zelf op pad’-tour.

Is een tour vol? Schrijf je dan in voor de wachtlijst, via dezelfde ticketlink.

Lukt aanmelden niet? Probeer het op een laptop of PC, dat werkt vaak gemakkelijker, of check je pop-up blocker. Een andere browser kan ook helpen. Check verder deze tips.

Let op: Je kunt niet zomaar aanhaken, zonder vooraf gekocht ticket.

Met gids of zelf op pad.

In sommige steden kun je je aanmelden voor de ‘Zelf op Pad’-tour. Je kunt dan op het afgesproken tijdstip een routekaart ophalen bij de gids, voordat hij/zij zelf op pad gaat. Daarmee kun je zelf op pad om alle favoriete, toffe en duurzame locaties te ontdekken.

Wat neem je mee?

 • Je eigen boodschappentas(sen), potjes, bakjes en zakjes;
 • Een beker voor koffie of thee;
 • Afhankelijk van de tour: goede schoenen of fiets.

Tour op verzoek

Wil je een tour speciaal voor jouw gezelschap, bijvoorbeeld als personeelsuitje of met een groep studenten of leerlingen? Dat kan! Stuur ons een mailtje.

In het nieuws!

Met de Zero Waste tours halen we nogal eens het nieuws. Hoe meer media hoe beter. Hier verzamelen we alle publicaties.

Bestel de sticker

De stickers zijn te bestellen bij onze partner De Bries.

Deel je tip met ons

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voeg een locatie toe

De gegevens van Zero Waste Wandeltours wijzigen

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.