lifestyle

Tips voor jou

Zelf mascara maken

Wist je dat je heel gemakkelijk en goedkoop zelf mascara kunt maken? Zonder chemische troep, zonder dierenleed, zonder single-use plastic.

Lees meer
mokken

Eigen mokken rocken!

Wegwerpkoffiebekertjes gaan verdwijnen, hoera! Want eigen mokken rocken. Met deze toffe gratis poster influence je jouw afdeling vandaag al.

Lees meer
Safety razor

Safety razors, tips voor écht veilig scheren

We horen het heel vaak: “Ik wil wel zo’n veiligheidsscheermes gebruiken, maar ik vind het nog te spannend.” Met deze 14 tips kan er niets meer mis gaan.

Lees meer

Nooit meer ongewenste post

Als je Zero Waste leeft leer je al snel de eerste regel: Refuse. Hoe vervelend is het dan om ongewenst post te blijven ontvangen? Zo door je brievenbus je huis in… Om gek van te worden! Met deze tips is ongewenste post zo verleden tijd.

Lees meer

Doe-het-zelf verzorging

Cosmetica, badkamerproducten, dagelijkse verzorging…. Je hebt het nagenoeg elke dag nodig, en het zijn vaak dure producten. En toch zijn juist dít de verpakkingen die je wilt vermijden, want ze zijn vrijwel nooit recyclebaar. De oplossing? Lekker zelf maken!

Lees meer
Waterconsumptiemeter

Korter douchen of slimmer douchen?

We verbruiken met z’n allen teveel water, en veel daarvan verbruiken we tijdens het douchen. Is korter douchen voor jou echt geen optie? Dan is slimmer douchen misschien wel wat voor jou!

Lees meer
de markt

De markt

Een van de beste plekken om afval te besparen is op de markt. Je kan veel zaken zonder verpakking krijgen, en je eigen verpakking meenemen levert begrip op, en soms zelfs een schepje extra van het een of ander

Lees meer
Geredde bananencake

Voedsel gered!

De lekkerste manier om Zero Waste bezig te zijn is toch wel eten redden! Dat kan op verschillende manieren.

Lees meer
Sok met gat

Sokken zonder gaten

Hoe zorg je er nou voor dat je er het langst van kunt genieten, zonder dat ze gaan slijten? We hebben 2 supersimpele tips voor je.

Lees meer

Afval scheiden

Waar moet je nou heen met je afval? Wij vertellen je meer!

Lees meer

Pluizen en pillen verwijderen

Pluisjes en pillen verwijder je gemakkelijk, en je kleding is weer als nieuw! We geven je 3 tips.

Lees meer
Ice Man Challenge

Innerlijke Kachel

Wist je dat je door koud douchen het uiteindelijk vaker warm gaat hebben? Wij geven je tips van een echte pro!

Lees meer
Meer tonen
  • Besparen
  • Huis & tuin

Billendoekjes en andere poetsdoekjes

Doekjes, je kent ze wel, billendoekjes, snoetenpoetsers, vochtig toiletpapier, vochtige schoonmaakdoekjes en make-up doekjes. Wist je dat al deze doekjes vrijwel altijd gemaakt zijn van plastic? Het zijn synthetische vezels en met name polyester.
In Nederland zijn we blijkbaar groot fan van die dingen, want we ‘consumeren’ er enorm veel. Na gebruik belanden de doekjes, of ze nou voor volwassenen of baby’s gebruikt worden, heel vaak in het toilet. Naar schatting 10.5 miljoen stuks, per WEEK! Die doekjes veroorzaken veel problemen in het riool en bij de waterzuiveringsinstallatie. We hebben daar zelf gezien hoe ze de filtersystemen verstoppen en blokkeren. Plus, er komen dus veel microvezels af, net zoals bij andere synthetische stoffen, die meteen in ons afvalwater (en daarna milieu) terecht komen. Zoveel als de doekjes de zuiveringssystemen verstoppen, deze microplastics zijn te klein om gefilterd te kunnen worden!
Ons advies: Gebruik dit stukje wegwerpplastic niet meer of zo min mogelijk. Ga voor wasbare billendoekjes voor baby’s, en kijk voor volwassenen naar andere opties, zoals een bidet of Japans toilet. Of gewoon een ouderwets nat washandje.
En wat je ook doet… Gooi ze niet in het toilet!

Bestel de sticker

De stickers zijn te bestellen bij onze partner De Bries.

Deel je tip met ons

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voeg een locatie toe

De gegevens van Billendoekjes en andere poetsdoekjes wijzigen

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.