lifestyle

Tips voor jou

Zonnebrand zonder luchtje

Wil je zonnebrandcrème gebruiken die veilig voor jou en het milieu is? Let er dan op dat de producten ‘reef safe’ of ‘ocean friendly’ zijn. En controleer of er geen microplastics in zitten. Hoe je dat doet? Wij leggen het uit.

Lees meer

5 tips voor een Zero Waste vakantie!

Ga je op vakantie? Vijf tips voor een Zero Waste reis!

Lees meer

Kleding documentaires

Leer meer over de wereld achter je kleding! Heel veel mensen hebben geen flauw idee welke wereld er schuil gaat achter onze kleding.

Het is belangrijk om er meer over te weten, zodat je bewust betere kledingkeuzes kan maken.

Lees meer

Koop Niks Nieuws Challenge

De beste manier om impact te maken is om even een tijdje niks nieuws te kopen. Dat lijkt een eenzaam gebeuren, maar niets is minder waar: er doen al 10.000 mensen met je mee!

Lees meer

Capsule kledingkast

Heb jij ook weleens niks om aan te trekken? Vaak is het probleem dat je niet te weinig, maar juist teveel in je kast hebt hangen! De oplossing? Een capsule wardrobe.

Lees meer

Lenen is het nieuwe hebben

Lenen is het nieuwe hebben! En het is makkelijker dan je denkt. Wij geven je een paar tips!

Lees meer

Billen- en andere poetsdoekjes

Die ‘makkelijke’ vochtige doekjes: ze bestaan voor het grootste deel uit plastic! Spoel ze zeker niet door het toilet en lees onze tips over de alternatieven.

Lees meer
Credits: freepik.com

In één keer goed

Heel veel wegwerpproducten die we kopen zijn er ook in herbruikbare variant: spullen die lang meegaan, die wasbaar zijn of gemakkelijk te repareren. Lees onze tips en maak de swap!

Lees meer

Wees niet bang voor tweedehands

Kringloop shoppen. Sommige mensen halen er hun neus voor op. Onze tip: kijk door een beetje vies heen en er gaat een (kringloop)wereld voor je open!

Lees meer

Planned obsolescence

Planned watte? Sommige dingen gaan snel kapot. Veel sneller dan je met de huidige stand van de techniek zou verwachten. Als we naar de maan kunnen vliegen, dan kunnen we toch ook wel telefoonkabeltjes maken die niet om de haverklap stuk gaan.

Lees meer

Repareren kun je leren

Minder afval produceren gaat niet alleen over dat wat je dagelijks in je kliko gooit, maar het gaat zeker ook over hoe je met de spullen omgaat die je al hebt. Ben je niet handig met repareren? Bezoek dan eens een Repair Café.

Lees meer

Vind je kringloopwinkel!

Vind alle kringloopwinkels van Nederland en België met deze handige site en app!

Lees meer
Meer tonen
  • Besparen
  • Huis & tuin

De stofzuigerzak

Heb je er ooit bij stilgestaan dat de inhoud van je stofzuigerzak voor een groot deel bestaat uit microplastics? We hebben het dus niet over de zak zelf, maar over wat erin zit.
Heel veel textiel in ons huis, de vulling van het bankstel, ons matras of dekbed, synthetische kleding, fleecedekentjes…. allemaal plastic. En die stofjes dwarrelen door ons huis, vormen pluizen en die verdwijnen in de stofzuiger.
Of je nu een zakloze stofzuiger hebt of niet… het moet dus in het restafval! Doe het alsjeblieft niet bij het gft, want zo komen er miljarden minuscule plasticdeeltjes in ons milieu.
Dit stukje afval is heel moeilijk te voorkomen, ook als je heel precies leeft volgens de zero waste principes. Het is ons grootste frustratiepunt tot nu toe…
Onze beste tip: koop alleen natuurlijke materialen. Geen fleece, en vermijd ook andere synthetische stoffen in huis waar mogelijk. We weten het, het is bijna onmogelijk, maar kijk wat wél lukt.

Bestel de sticker

De stickers zijn te bestellen bij onze partner De Bries.

Deel je tip met ons

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voeg een locatie toe

De gegevens van De stofzuigerzak wijzigen

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.