lifestyle

Tips voor jou

Zelf mascara maken

Wist je dat je heel gemakkelijk en goedkoop zelf mascara kunt maken? Zonder chemische troep, zonder dierenleed, zonder single-use plastic.

Lees meer
mokken

Eigen mokken rocken!

Wegwerpkoffiebekertjes gaan verdwijnen, hoera! Want eigen mokken rocken. Met deze toffe gratis poster influence je jouw afdeling vandaag al.

Lees meer
Safety razor

Safety razors, tips voor écht veilig scheren

We horen het heel vaak: “Ik wil wel zo’n veiligheidsscheermes gebruiken, maar ik vind het nog te spannend.” Met deze 14 tips kan er niets meer mis gaan.

Lees meer

Nooit meer ongewenste post

Als je Zero Waste leeft leer je al snel de eerste regel: Refuse. Hoe vervelend is het dan om ongewenst post te blijven ontvangen? Zo door je brievenbus je huis in… Om gek van te worden! Met deze tips is ongewenste post zo verleden tijd.

Lees meer

Doe-het-zelf verzorging

Cosmetica, badkamerproducten, dagelijkse verzorging…. Je hebt het nagenoeg elke dag nodig, en het zijn vaak dure producten. En toch zijn juist dít de verpakkingen die je wilt vermijden, want ze zijn vrijwel nooit recyclebaar. De oplossing? Lekker zelf maken!

Lees meer
Waterconsumptiemeter

Korter douchen of slimmer douchen?

We verbruiken met z’n allen teveel water, en veel daarvan verbruiken we tijdens het douchen. Is korter douchen voor jou echt geen optie? Dan is slimmer douchen misschien wel wat voor jou!

Lees meer
de markt

De markt

Een van de beste plekken om afval te besparen is op de markt. Je kan veel zaken zonder verpakking krijgen, en je eigen verpakking meenemen levert begrip op, en soms zelfs een schepje extra van het een of ander

Lees meer
Geredde bananencake

Voedsel gered!

De lekkerste manier om Zero Waste bezig te zijn is toch wel eten redden! Dat kan op verschillende manieren.

Lees meer
Sok met gat

Sokken zonder gaten

Hoe zorg je er nou voor dat je er het langst van kunt genieten, zonder dat ze gaan slijten? We hebben 2 supersimpele tips voor je.

Lees meer

Afval scheiden

Waar moet je nou heen met je afval? Wij vertellen je meer!

Lees meer

Pluizen en pillen verwijderen

Pluisjes en pillen verwijder je gemakkelijk, en je kleding is weer als nieuw! We geven je 3 tips.

Lees meer
Ice Man Challenge

Innerlijke Kachel

Wist je dat je door koud douchen het uiteindelijk vaker warm gaat hebben? Wij geven je tips van een echte pro!

Lees meer
Meer tonen
  • Besparen
  • Kleding

Kledingswaps

Kledingswap party

Een kledingswap is hartstikke leuk!

Wat moet je nou als je helemaal klaar bent met wat je in je eigen kast hebt hangen, maar ook niks nieuws wil kopen? Juist ja, een kledingswap! Maar hoe werkt dat nou? Je hebt eigenlijk twee manieren van kleding swappen, en het kost je (bijna) niks:

  • Plan een Swap Party in met vriend(inn)en. Iedereen neemt dan wat kledingstukken mee die ze zelf niet zo vaak meer dragen. Experimenteer met styling en verschillende kledingstijlen, misschien verras je jezelf nog eens! Maak je ook geen zorgen als jullie niet dezelfde kledingmaat hebben. Het staat misschien anders dan bij de originele eigenaar, maar dat wil niet zeggen dat het op een ander figuur niet ook prachtig staat!
  • Neem deel aan (of organiseer) een kledingswap event! Dit is hetzelfde principe, maar dan op een wat grotere schaal. Er wordt dan een locatie geregeld en het evenement wordt publiek gemaakt, iedereen kan dus meedoen! Vaak betaal je een kleine bijdrage als entreegeld en je moet natuurlijk zelf ook kleding meenemen om te ruilen. Het voordeel hiervan is dat je een grotere keuze hebt, maar vaak wat minder ruimte om direct te experimenteren met styling zoals je dat (bij iemand) thuis wel kan doen. Check eens de social media van Awearness Kollektif voor een grote hoeveelheid swap-inspiratie!

Bestel de sticker

De stickers zijn te bestellen bij onze partner De Bries.

Deel je tip met ons

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voeg een locatie toe

De gegevens van Kledingswaps wijzigen

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.