lifestyle

Tips voor jou

Zelf mascara maken

Wist je dat je heel gemakkelijk en goedkoop zelf mascara kunt maken? Zonder chemische troep, zonder dierenleed, zonder single-use plastic.

Lees meer
mokken

Eigen mokken rocken!

Wegwerpkoffiebekertjes gaan verdwijnen, hoera! Want eigen mokken rocken. Met deze toffe gratis poster influence je jouw afdeling vandaag al.

Lees meer
Safety razor

Safety razors, tips voor écht veilig scheren

We horen het heel vaak: “Ik wil wel zo’n veiligheidsscheermes gebruiken, maar ik vind het nog te spannend.” Met deze 14 tips kan er niets meer mis gaan.

Lees meer

Nooit meer ongewenste post

Als je Zero Waste leeft leer je al snel de eerste regel: Refuse. Hoe vervelend is het dan om ongewenst post te blijven ontvangen? Zo door je brievenbus je huis in… Om gek van te worden! Met deze tips is ongewenste post zo verleden tijd.

Lees meer

Doe-het-zelf verzorging

Cosmetica, badkamerproducten, dagelijkse verzorging…. Je hebt het nagenoeg elke dag nodig, en het zijn vaak dure producten. En toch zijn juist dít de verpakkingen die je wilt vermijden, want ze zijn vrijwel nooit recyclebaar. De oplossing? Lekker zelf maken!

Lees meer
Waterconsumptiemeter

Korter douchen of slimmer douchen?

We verbruiken met z’n allen teveel water, en veel daarvan verbruiken we tijdens het douchen. Is korter douchen voor jou echt geen optie? Dan is slimmer douchen misschien wel wat voor jou!

Lees meer
de markt

De markt

Een van de beste plekken om afval te besparen is op de markt. Je kan veel zaken zonder verpakking krijgen, en je eigen verpakking meenemen levert begrip op, en soms zelfs een schepje extra van het een of ander

Lees meer
Geredde bananencake

Voedsel gered!

De lekkerste manier om Zero Waste bezig te zijn is toch wel eten redden! Dat kan op verschillende manieren.

Lees meer
Sok met gat

Sokken zonder gaten

Hoe zorg je er nou voor dat je er het langst van kunt genieten, zonder dat ze gaan slijten? We hebben 2 supersimpele tips voor je.

Lees meer

Afval scheiden

Waar moet je nou heen met je afval? Wij vertellen je meer!

Lees meer

Pluizen en pillen verwijderen

Pluisjes en pillen verwijder je gemakkelijk, en je kleding is weer als nieuw! We geven je 3 tips.

Lees meer
Ice Man Challenge

Innerlijke Kachel

Wist je dat je door koud douchen het uiteindelijk vaker warm gaat hebben? Wij geven je tips van een echte pro!

Lees meer
Meer tonen
 • Besparen
 • Huis & tuin

Vind alles bij de kringloopwinkel

Je weet nu hoe je je oriënteert in de winkel, hoe je erachter komt waar je de nieuwe goodies kan vinden en je weet wat je kan verwachten van de staat van de spullen. Wil je het écht goed aanpakken? Denk dan vooruit:

 • Voordat je naar de kringloopwinkel gaat, bedenk wat er de komende tijd allemaal aan zit te komen. Een chique etentje waar je wil schitteren? Een themafeest? Ga je in de zomer hiken/kamperen? Heeft een vriendin verteld dat ze zwanger is? Dan kun je alvast uitkijken naar die spulletjes, want als je iets NU direct nodig hebt, is de kans aanwezig dat je het net niet kunt vinden.
 • Begin op tijd. Hoe specifieker iets is dat je zoekt, hoe meer tijd je nodig hebt. Heb geduld!
 • Vraag eventueel het personeel je te helpen of te attenderen als iets binnenkomt. Soms doen ze dat!
 • Wenskaarten komen altijd van pas. Kom je mooie tegen, dan kun je een voorraadje meenemen.
 • Lijstjes zijn heel handig. Bepaal van tevoren wat je precies wilt hebben, schrijf het op. Bepaal ook de stijl/model/kleur van wat je zoekt. Lijstjes kun je ook digitaal maken, bijvoorbeeld in je notities in je telefoon, of met de app ColorNote. Bewaar het lijstje en werk het steeds bij.
 • Ben je op zoek naar een cadeau voor een ander? Neem bijvoorbeeld een foto mee van de huiskamer van een persoon waarvoor je een cadeau wilt kopen. Dan kun je zien of iets matcht bij zijn of haar inrichting.
 • Shop je in opdracht? Houd een lijstje bij met spullen die de ander zoekt. Voor een ander is het altijd lastiger onthouden.

Tenslotte: tijdens bepaalde periodes van het jaar staat de kringloopwinkel vol met spullen voor Kerst, Pasen, Carnaval, EK, Halloween, Valentijnsdag enzovoort. Dat is natuurlijk handig en heel attent. Toch heb je net iets meer kans om iets bijzonders te vinden buiten het seizoen, en voor iets minder geld ook…. Just sayin’.

Bestel de sticker

De stickers zijn te bestellen bij onze partner De Bries.

Deel je tip met ons

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voeg een locatie toe

De gegevens van Vind alles bij de kringloopwinkel wijzigen

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.