lifestyle

Tips voor jou

Pluizen en pillen verwijderen

Pluisjes en pillen verwijder je gemakkelijk, en je kleding is weer als nieuw! We geven je 3 tips.

Lees meer
Sok met gat

Sokken zonder gaten

Hoe zorg je er nou voor dat je er het langst van kunt genieten, zonder dat ze gaan slijten? We hebben 2 supersimpele tips voor je.

Lees meer

Afval scheiden

Waar moet je nou heen met je afval? Wij vertellen je meer!

Lees meer
Ice Man Challenge

Innerlijke Kachel

Wist je dat je door koud douchen het uiteindelijk vaker warm gaat hebben? Wij geven je tips van een echte pro!

Lees meer

Auto delen

Heb jij weleens overwogen om een auto te delen? Dit zijn de voordelen!

Lees meer
Geredde bananencake

Voedsel gered!

De lekkerste manier om Zero Waste bezig te zijn is toch wel eten redden! Dat kan op verschillende manieren.

Lees meer
Watertappund Brabant Water

Water zonder plastic

Je vindt op steeds meer plekken fonteintjes met drinkwater. Om direct je dorst te lessen of je eigen fles te vullen. Zo wordt er heel wat plastic bespaard!

Lees meer
Theezeefje

Plastic in je koffie en thee

Wist je dat? Theezakjes en koffiepads mogen niet bij het GFT afval, want er zit plastic in!

Lees meer
Vaatdoekje Duurzame Keuzes

Microvezels = microplastics

Ben jij je bewust van de microplastics die veroorzaakt worden door microvezeldoekjes?

Lees meer
Pot met verfresten

Verf zonder microplastics

Wist je dat reguliere verf die je bij de bouwmarkt koopt gemaakt is op basis van aardolie? Ook dit is dus plastic! Gelukkig zijn er ook alternatieven.

Lees meer
Luffa - Sponskomkommer

Kweek je eigen spons(komkommer)!

Je kan heel makkelijk zelf een alternatief voor schuursponsjes kweken! Wij vertellen je hoe!

Lees meer
Schuursponsjes alternatieven

Schuursponsjes

Wist je dat normale schuursponsjes microplastics loslaten? Wij zetten een paar alternatieven voor je op een rijtje.

Lees meer
Meer tonen
Sluiten
  • Besparen
  • Huis & tuin

Kies voor kwaliteit in de kringloopwinkel

De betere kringloopwinkels zijn goed geordend en overzichtelijk, maar dan nog is er teveel om op te noemen! Gelukkig heb je de tools die je nodig hebt om toffe spullen te vinden al bij je. Het zijn namelijk je zintuigen! Je kunt ze allemaal inzetten om je droomvondsten op het spoor te komen.

Zicht

Natuurlijk gebruik je je ogen. Maar die kunnen soms de overvloed aan spullen niet bijhouden. Het kan zijn dat je ogen vermoeid raken. Laat je ogen daarom niet voortdurend dwalen, maar train ze om op bepaalde punten stil te staan. Vergelijk het met naar buiten kijken uit het raampje van de trein. Probeer je continu alles te zien en met de beweging van de trein mee te gaan, dan raken je ogen vermoeid. Laat je ogen regelmatig rusten door te focussen op 1 plek of item.

Zoek je iets in een bepaalde kleur, stijl of categorie? Focus je dan alleen daarop en kijk niet naar de rest.

Waar trekt je blik automatisch naartoe? Sommige dingen zullen snel opvallen in de massa van spullen. Wellicht is dat omdat dat item precies bij jou past. Het is het onderzoeken waard!

Je kunt nooit alles in één keer zien. Soms is het de moeite waard een tweede of derde keer langs hetzelfde rek te lopen. Dan zie je toch net weer andere dingen. Loop de tweede keer dan niet hetzelfde rondje, maar juist in de andere richting! Dan heb je een ander perspectief.

Reuk

Je neus is een waardevol instrument. Input van je neus heeft veel effect op de processen in onze hersenen. Luister dus naar je reuk! Kleding die mooi is, maar zweet ruikt? Dat ga je niet graag dragen. Boeken die naar rook stinken? Nope. Veel geurtjes zijn te verwijderen of te maskeren (hierover verderop meer), maar wees kritisch.

Gehoor

Ook je gehoor kun je inzetten, vooral bij apparaten en speelgoed. Rammel er eens mee. Zitten er losse stukjes in? Dan weet je dat dat geen goed nieuws is. Glas en kristal kun je ook van elkaar onderscheiden op gehoor, want kristal heeft een veel langere klank. Extra tip: test apparaten altijd even. Er is vast een stopcontact in de buurt, dan weet je meteen of het werkt.

Tast

Je handen zijn heel belangrijk met kringloop shoppen. Kijken doe je namelijk toch vaak met je handen, soms tot ergernis van verkopers. Bij de kringloopwinkel is dat wat minder erg en kun je lekker ongestoord alles vastpakken. Let bij voelen op materiaal, textuur, gewicht, en beschadigingen, trek bijvoorbeeld een kast eens open! Draai ook dingen om, om te zien van welk merk, of welk type het is. Zo kun je echt van nep onderscheiden. Zet dingen even opzij om erachter te kunnen kijken. Het verplaatsen van spullen alleen al kan ervoor zorgen dat jij degene bent die de vondst doet, en niet iemand anders.

‘Gevoel’

Er is ook nog zoiets als je zesde zintuig. Soms kun je niet verklaren wat het is, maar iets zegt je dat je op een bepaalde plek moet kijken, en dan doe je die topvondst. Of je ziet een item en je hart maakt een sprongetje. Of je hebt iets vast waarbij je meteen gaat dromen, over van wie het was, of wat jij er allemaal mee kunt doen. Die gevoelens… die zijn niet te sturen of te beredeneren. Dat is de magie van kringlopen!

Sluiten

Bestel de sticker

Sluiten

Deel je tip met ons

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sluiten

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sluiten

Voeg een locatie toe

  • Locatie sticker

  • Contactpersoon

  • Afronden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.