lifestyle

Tips voor jou

Zelf mascara maken

Wist je dat je heel gemakkelijk en goedkoop zelf mascara kunt maken? Zonder chemische troep, zonder dierenleed, zonder single-use plastic.

Lees meer
mokken

Eigen mokken rocken!

Wegwerpkoffiebekertjes gaan verdwijnen, hoera! Want eigen mokken rocken. Met deze toffe gratis poster influence je jouw afdeling vandaag al.

Lees meer
Safety razor

Safety razors, tips voor écht veilig scheren

We horen het heel vaak: “Ik wil wel zo’n veiligheidsscheermes gebruiken, maar ik vind het nog te spannend.” Met deze 14 tips kan er niets meer mis gaan.

Lees meer

Nooit meer ongewenste post

Als je Zero Waste leeft leer je al snel de eerste regel: Refuse. Hoe vervelend is het dan om ongewenst post te blijven ontvangen? Zo door je brievenbus je huis in… Om gek van te worden! Met deze tips is ongewenste post zo verleden tijd.

Lees meer

Doe-het-zelf verzorging

Cosmetica, badkamerproducten, dagelijkse verzorging…. Je hebt het nagenoeg elke dag nodig, en het zijn vaak dure producten. En toch zijn juist dít de verpakkingen die je wilt vermijden, want ze zijn vrijwel nooit recyclebaar. De oplossing? Lekker zelf maken!

Lees meer
Waterconsumptiemeter

Korter douchen of slimmer douchen?

We verbruiken met z’n allen teveel water, en veel daarvan verbruiken we tijdens het douchen. Is korter douchen voor jou echt geen optie? Dan is slimmer douchen misschien wel wat voor jou!

Lees meer
de markt

De markt

Een van de beste plekken om afval te besparen is op de markt. Je kan veel zaken zonder verpakking krijgen, en je eigen verpakking meenemen levert begrip op, en soms zelfs een schepje extra van het een of ander

Lees meer
Geredde bananencake

Voedsel gered!

De lekkerste manier om Zero Waste bezig te zijn is toch wel eten redden! Dat kan op verschillende manieren.

Lees meer
Sok met gat

Sokken zonder gaten

Hoe zorg je er nou voor dat je er het langst van kunt genieten, zonder dat ze gaan slijten? We hebben 2 supersimpele tips voor je.

Lees meer

Afval scheiden

Waar moet je nou heen met je afval? Wij vertellen je meer!

Lees meer

Pluizen en pillen verwijderen

Pluisjes en pillen verwijder je gemakkelijk, en je kleding is weer als nieuw! We geven je 3 tips.

Lees meer
Ice Man Challenge

Innerlijke Kachel

Wist je dat je door koud douchen het uiteindelijk vaker warm gaat hebben? Wij geven je tips van een echte pro!

Lees meer
Meer tonen
  • Besparen
  • Huis & tuin

Vind je weg in de kringloopwinkel

Als we een kringloopwinkel binnenstappen, zeker als het er een is waar we nog nooit geweest zijn, dan duizelt het al snel voor onze ogen. Zo veel spullen, zo veel prikkels, zo veel… troep! Hoe weet je nou waar je moet beginnen?

Begin door rust te creëren in je hoofd. Laat je ogen nog niet door de winkel zoeven, maar zet eerst je oriëntatiegevoel aan. “Lees” als het ware de winkel. Elke kringloopwinkel heeft zijn eigen indeling met afdelingen. Gun jezelf bij binnenkomst een minuut de tijd om globaal de indeling van de winkel tot je te nemen. Loop desnoods alvast een rondje. Kijk daarbij eerst naar wat voor type spullen er staat, en ga nog niet naar specifieke items kijken. Dan heb je het aanbod en hoeveelheid van spullen alvast in gedachten.

Pro tip! Kijk altijd in de vitrine-kasten. Daar staan doorgaans al wat unieke items in die je niet wil missen.

Kom je vaker in dezelfde winkel? Kijk dan of de spullen rouleren. Als je merkt dat er van iets steeds meer en meer bij komt, is de kans groot dat daar de pareltjes al uit zijn gehaald en de minder interessante spullen blijven liggen. Bijvoorbeeld: stapels en stapels boeken, ongeordende bergen kleding, kasten vol bloempotten. Tenzij je veel tijd hebt, kun je dit prima overslaan. Heb je je georiënteerd? Dan is het tijd om meer gedetailleerd te kijken.

Bestel de sticker

De stickers zijn te bestellen bij onze partner De Bries.

Deel je tip met ons

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voeg een locatie toe

De gegevens van Vind je weg in de kringloopwinkel wijzigen

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.