lifestyle

Tips voor jou

mokken

Eigen mokken rocken!

Wegwerpkoffiebekertjes gaan verdwijnen, hoera! Want eigen mokken rocken. Met deze toffe gratis poster influence je jouw afdeling vandaag al.

Lees meer
Safety razor

Safety razors, tips voor écht veilig scheren

We horen het heel vaak: “Ik wil wel zo’n veiligheidsscheermes gebruiken, maar ik vind het nog te spannend.” Met deze 14 tips kan er niets meer mis gaan.

Lees meer

Nooit meer ongewenste post

Als je Zero Waste leeft leer je al snel de eerste regel: Refuse. Hoe vervelend is het dan om ongewenst post te blijven ontvangen? Zo door je brievenbus je huis in… Om gek van te worden! Met deze tips is ongewenste post zo verleden tijd.

Lees meer

Doe-het-zelf verzorging

Cosmetica, badkamerproducten, dagelijkse verzorging…. Je hebt het nagenoeg elke dag nodig, en het zijn vaak dure producten. En toch zijn juist dít de verpakkingen die je wilt vermijden, want ze zijn vrijwel nooit recyclebaar. De oplossing? Lekker zelf maken!

Lees meer
Waterconsumptiemeter

Korter douchen of slimmer douchen?

We verbruiken met z’n allen teveel water, en veel daarvan verbruiken we tijdens het douchen. Is korter douchen voor jou echt geen optie? Dan is slimmer douchen misschien wel wat voor jou!

Lees meer
de markt

De markt

Een van de beste plekken om afval te besparen is op de markt. Je kan veel zaken zonder verpakking krijgen, en je eigen verpakking meenemen levert begrip op, en soms zelfs een schepje extra van het een of ander

Lees meer
Geredde bananencake

Voedsel gered!

De lekkerste manier om Zero Waste bezig te zijn is toch wel eten redden! Dat kan op verschillende manieren.

Lees meer
Sok met gat

Sokken zonder gaten

Hoe zorg je er nou voor dat je er het langst van kunt genieten, zonder dat ze gaan slijten? We hebben 2 supersimpele tips voor je.

Lees meer

Afval scheiden

Waar moet je nou heen met je afval? Wij vertellen je meer!

Lees meer

Pluizen en pillen verwijderen

Pluisjes en pillen verwijder je gemakkelijk, en je kleding is weer als nieuw! We geven je 3 tips.

Lees meer
Ice Man Challenge

Innerlijke Kachel

Wist je dat je door koud douchen het uiteindelijk vaker warm gaat hebben? Wij geven je tips van een echte pro!

Lees meer

Auto delen

Heb jij weleens overwogen om een auto te delen? Dit zijn de voordelen!

Lees meer
Meer tonen
  • Besparen
  • Huis & tuin

Halen en brengen bij de kringloopwinkel

Kringloop. Het woord zegt het zelf al. Dat moet rond zijn. Een kringloopwinkel kan alleen blijven draaien als we er niet alleen komen halen, en ook niet als we er alleen komen brengen.

Onze tip is dan ook: zet spullen klaar om naar de kringloop te brengen, als je toch al van plan was om naar de kringloopwinkel te gaan. Lever regelmatig wat spullen daar in, daarmee maak je anderen weer blij en creëer je ruimte in je eigen huis.

Een bijkomende tip is: let goed op wat je precies inlevert. Helaas leveren veel mensen spullen in van zulke slechte kwaliteit, dat ze onverkoopbaar zijn. Dat is eigenlijk ‘vertraagd weggooien’. Je zadelt dan een ander op met jouw troep omdat je het zelf zonde vindt om weg te gooien, niet omdat een ander het nog echt kan gebruiken.

Maak jouw kringloopwinkel blij door deze tips te volgen!

  • Check voordat je spullen inlevert welke spullen de winkel inneemt. Er worden vaak zoveel spullen gedoneerd, dat een winkel niet de ruimte heeft voor alles wat binnenkomt. Daarnaast moeten spullen ook verkoopbaar zijn. Oude orgels, encyclopedie-series, koelkasten zijn spullen die niet altijd welkom zijn.
  • Wil je zeker weten dat je meubels, kleding, huisraad e.d. wordt aangenomen, maak dan een foto en stuur deze naar de kringloopwinkel met de vraag of ze je spullen zouden willen aannemen.
  • Lever spullen schoon in. Was je kleding eerst. Sop je keukengerei. Stof je decoratie voor in huis af, maak speelgoed schoon etc.
  • Lever spullen compleet in. Check of speelgoed en spelletjes compleet zijn. Zorg ervoor dat cd’s en dvd’s in hun doosjes zitten.
  • Lever spullen werkend in. Check of die elektrische zaag nog werkt, het koffiezetapparaat het doet, je haardroger nog werkt. Alles met een stekker dat niet werkt is niet direct geschikt voor hergebruik. (Sommige kringloopwinkels organiseren wekelijks of maandelijks een repairshop waar jij samen met vrijwilligers van de winkel je spullen kan repareren.)
  • Zet spullen nooit voor een dichte deur neer. Dit is een grote frustratie van kringloopwinkels. Lever spullen alleen in tijdens de innametijden die een winkel hanteert.
  • Lukt het niet om je spullen zelf te brengen? De meeste kringloopwinkels hebben een gratis ophaalservice. Laat ook hier weer duidelijk weten wat je aanbiedt om te voorkomen dat de winkel je spullen niet meeneemt.

Een kringloopwinkel heeft niks aan spullen die niet verkocht kunnen worden. Deze belanden bij het afval en dat kost de winkel geld. Een kringloopwinkel is immers geen afvalverwerkingsbedrijf.

 

Bestel de sticker

De stickers zijn te bestellen bij onze partner De Bries.

Deel je tip met ons

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voeg een locatie toe

De gegevens van Halen en brengen bij de kringloopwinkel wijzigen

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.