Dat je wortelloof kunt eten, weet lang niet iedereen. Het loof belandt in het beste geval op de composthoop, maar gaat ook vaak rechtstreeks de prullenbak in. Van het smaakvolle loof kun je echter uitstekend pesto maken!
Alleen het onderste deel dichtbij de wortel kan wat bitter zijn, de rest mix je met pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie tot een smeuïge, verspillingsvrije pesto. Hoe doe je dat?
- Snij het wortelloof af. Was grondig en snij fijn;
- Rooster de pijnboompitten, zonder vet;
- Rasp wat parmezaan of kies voor een plantaardig alternatief;
- Mix het wortelloof samen met de pijnboompitten, de geraspte parmezaan, een teentje knoflook en olijfolie in je keukenmachine tot een gladde pesto;
- Breng op smaak met zwarte peper en zout.
Eet smakelijk!
Wat is jouw favoriete verspillingsvrije recept?