lifestyle

Tips voor jou

Zelf mascara maken

Wist je dat je heel gemakkelijk en goedkoop zelf mascara kunt maken? Zonder chemische troep, zonder dierenleed, zonder single-use plastic.

Lees meer
mokken

Eigen mokken rocken!

Wegwerpkoffiebekertjes gaan verdwijnen, hoera! Want eigen mokken rocken. Met deze toffe gratis poster influence je jouw afdeling vandaag al.

Lees meer
Safety razor

Safety razors, tips voor écht veilig scheren

We horen het heel vaak: “Ik wil wel zo’n veiligheidsscheermes gebruiken, maar ik vind het nog te spannend.” Met deze 14 tips kan er niets meer mis gaan.

Lees meer

Nooit meer ongewenste post

Als je Zero Waste leeft leer je al snel de eerste regel: Refuse. Hoe vervelend is het dan om ongewenst post te blijven ontvangen? Zo door je brievenbus je huis in… Om gek van te worden! Met deze tips is ongewenste post zo verleden tijd.

Lees meer

Doe-het-zelf verzorging

Cosmetica, badkamerproducten, dagelijkse verzorging…. Je hebt het nagenoeg elke dag nodig, en het zijn vaak dure producten. En toch zijn juist dít de verpakkingen die je wilt vermijden, want ze zijn vrijwel nooit recyclebaar. De oplossing? Lekker zelf maken!

Lees meer
Waterconsumptiemeter

Korter douchen of slimmer douchen?

We verbruiken met z’n allen teveel water, en veel daarvan verbruiken we tijdens het douchen. Is korter douchen voor jou echt geen optie? Dan is slimmer douchen misschien wel wat voor jou!

Lees meer
de markt

De markt

Een van de beste plekken om afval te besparen is op de markt. Je kan veel zaken zonder verpakking krijgen, en je eigen verpakking meenemen levert begrip op, en soms zelfs een schepje extra van het een of ander

Lees meer
Geredde bananencake

Voedsel gered!

De lekkerste manier om Zero Waste bezig te zijn is toch wel eten redden! Dat kan op verschillende manieren.

Lees meer
Sok met gat

Sokken zonder gaten

Hoe zorg je er nou voor dat je er het langst van kunt genieten, zonder dat ze gaan slijten? We hebben 2 supersimpele tips voor je.

Lees meer

Afval scheiden

Waar moet je nou heen met je afval? Wij vertellen je meer!

Lees meer

Pluizen en pillen verwijderen

Pluisjes en pillen verwijder je gemakkelijk, en je kleding is weer als nieuw! We geven je 3 tips.

Lees meer
Ice Man Challenge

Innerlijke Kachel

Wist je dat je door koud douchen het uiteindelijk vaker warm gaat hebben? Wij geven je tips van een echte pro!

Lees meer
Meer tonen
  • Besparen
  • Voeding

Plasticvrije snijplank

Het is misschien maar een klein onderwerp, maar toch eens goed om bij stil te staan.
Jarenlang werd er gezegd dat houten snijplanken onhygiënisch waren en dat je veel beter voor een kunststof snijplank zou kunnen kiezen. Langzaamaan wordt er weer van dat idee afgestapt. Niet alleen bevat hout antibacteriële eigenschappen, ook blijven je messen schijnbaar langer scherp. Daarnaast werden er vóór het plastic-tijdperk natuurlijk ook al jaren houten snijplanken gebruikt!
Wat ons betreft is er nóg een hele goede reden om geen kunststof snijplank te gebruiken: microplastics. Elke keer dat je de snijplank gebruikt, snij je miniscule stukjes plastics los van de plank, die linea recta op je eten en in je lijf verdwijnen. Je eet je snijplank letterlijk op. Je kunt de stukjes soms zelfs ook zien, zeker als je een gekleurde snijplank hebt.
Hoe ouder de plank, en hoe dieper de groeven, des te meer microplastics eraf komen. Ook is zachter kunststof zoals polyethyleen en polypropyleen minder geschikt. Dat wordt vaak gebruikt voor thuisgebruik, tegenover HDPE dat vaker in de horeca gebruikt wordt. Als je toch liever een plastic snijplank wil, let dan goed op wat je koopt.
In het kort: onze voorkeur gaat natuurlijk uit naar de houten snijplank!

Bestel de sticker

De stickers zijn te bestellen bij onze partner De Bries.

Deel je tip met ons

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voeg een locatie toe

De gegevens van Plasticvrije snijplank wijzigen

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.