lifestyle

Tips voor jou

mokken

Eigen mokken rocken!

Wegwerpkoffiebekertjes gaan verdwijnen, hoera! Want eigen mokken rocken. Met deze toffe gratis poster influence je jouw afdeling vandaag al.

Lees meer
Safety razor

Safety razors, tips voor écht veilig scheren

We horen het heel vaak: “Ik wil wel zo’n veiligheidsscheermes gebruiken, maar ik vind het nog te spannend.” Met deze 14 tips kan er niets meer mis gaan.

Lees meer

Nooit meer ongewenste post

Als je Zero Waste leeft leer je al snel de eerste regel: Refuse. Hoe vervelend is het dan om ongewenst post te blijven ontvangen? Zo door je brievenbus je huis in… Om gek van te worden! Met deze tips is ongewenste post zo verleden tijd.

Lees meer

Doe-het-zelf verzorging

Cosmetica, badkamerproducten, dagelijkse verzorging…. Je hebt het nagenoeg elke dag nodig, en het zijn vaak dure producten. En toch zijn juist dít de verpakkingen die je wilt vermijden, want ze zijn vrijwel nooit recyclebaar. De oplossing? Lekker zelf maken!

Lees meer
Waterconsumptiemeter

Korter douchen of slimmer douchen?

We verbruiken met z’n allen teveel water, en veel daarvan verbruiken we tijdens het douchen. Is korter douchen voor jou echt geen optie? Dan is slimmer douchen misschien wel wat voor jou!

Lees meer
de markt

De markt

Een van de beste plekken om afval te besparen is op de markt. Je kan veel zaken zonder verpakking krijgen, en je eigen verpakking meenemen levert begrip op, en soms zelfs een schepje extra van het een of ander

Lees meer
Geredde bananencake

Voedsel gered!

De lekkerste manier om Zero Waste bezig te zijn is toch wel eten redden! Dat kan op verschillende manieren.

Lees meer
Sok met gat

Sokken zonder gaten

Hoe zorg je er nou voor dat je er het langst van kunt genieten, zonder dat ze gaan slijten? We hebben 2 supersimpele tips voor je.

Lees meer

Afval scheiden

Waar moet je nou heen met je afval? Wij vertellen je meer!

Lees meer

Pluizen en pillen verwijderen

Pluisjes en pillen verwijder je gemakkelijk, en je kleding is weer als nieuw! We geven je 3 tips.

Lees meer
Ice Man Challenge

Innerlijke Kachel

Wist je dat je door koud douchen het uiteindelijk vaker warm gaat hebben? Wij geven je tips van een echte pro!

Lees meer

Auto delen

Heb jij weleens overwogen om een auto te delen? Dit zijn de voordelen!

Lees meer
Meer tonen
 • Kleding

Natuurlijke materialen

Van welk materiaal is jouw favoriete kledingstuk gemaakt? Check het even! De kans is groot dat het van natuurlijke materialen is gemaakt. Synthetische stoffen zijn namelijk vaak sneller lelijk, en je gaat er meer in zweten. Welke materialen zijn nou natuurlijk?

 • Katoen. Katoen is een van de meest gebruikte materialen om kleding van te maken, maar hier zitten ook wat minpuntjes aan. Katoen verbruikt namelijk erg veel water en niet-biologisch katoen ook nog eens veel pesticiden! Als je nieuwe kleding koopt, check dus of het wel biologisch katoen is!
 • Linnen. Eén van de oudste materialen waar kleding van gemaakt wordt. Linnen wordt gemaakt van de vlasplant. Het werd al tijdens de tijd van de Farao’s in Egypte gedragen! Het is heerlijk luchtig en perfect voor zomerse temperaturen.
 • Hennep. Hennep is iets ruwer dan linnen en wordt gebruikt in linnen-achtige stoffen en denims. Hennep is een zeer bewuste keuze omdat de hennepplant snel groeit en weinig grondstoffen verbruikt.
 • Viscose. Niet alle viscose is gelijk. Viscose wordt gemaakt van boomvezels. Deze vezels worden door middel van een chemisch proces zacht gemaakt, om er stof van te kunnen maken. Let erop dat je viscose de merknamen Modal of Tencel draagt. Deze merken hebben een closed-loop systeem waarbij de gebruikte chemicaliën niet in de natuur terecht komen!
 • Zijde. Zijde wordt gemaakt van de zijderups en staat bekend om de prachtige soepelheid en glans. Glanst het, is het soepelvallende stof, maar is het heel goedkoop? Let dan op, want de kans is groot dat het dan polyester is. Dat gaat veel minder lang mee en is veel minder comfortabel. Check dus altijd het labeltje!
 • Wol. Wol bestaat in verschillende vormen en maten. In principe is wol een ideaal materiaal, het is warm, duurzaam en stinkt niet snel. Het is wel belangrijk om rekening te houden met het type wol in verband met dierenrechten. Twijfel je daarover? Koop je wollen kledingstukken dan bij voorkeur tweedehands.

Bestel de sticker

De stickers zijn momenteel niet los te bestellen. Voor verspreiding door gemeenten en ondernemersverenigingen, neem contact met ons op via info@zerowastenederland.nl.

Deel je tip met ons

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voeg een locatie toe

De gegevens van Natuurlijke materialen wijzigen

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.