lifestyle

Tips voor jou

Maak je eigen haarwax

Maak je eigen haarwax

Ook alweer zo’n lifehack: zelf haarwax maken! Want de hard plastic potjes die je bij de drogist vindt zijn niet of nauwelijks te recyclen, terwijl je haarwax echt heel makkelijk zelf maakt. Dat scheelt geld en plastic!

Lees meer

Zelf mascara maken

Wist je dat je heel gemakkelijk en goedkoop zelf mascara kunt maken? Zonder chemische troep, zonder dierenleed, zonder single-use plastic.

Lees meer
mokken

Eigen mokken rocken!

Wegwerpkoffiebekertjes gaan verdwijnen, hoera! Want eigen mokken rocken. Met deze toffe gratis poster influence je jouw afdeling vandaag al.

Lees meer
Safety razor

Safety razors, tips voor écht veilig scheren

We horen het heel vaak: “Ik wil wel zo’n veiligheidsscheermes gebruiken, maar ik vind het nog te spannend.” Met deze 14 tips kan er niets meer mis gaan.

Lees meer

Nooit meer ongewenste post

Als je Zero Waste leeft leer je al snel de eerste regel: Refuse. Hoe vervelend is het dan om ongewenst post te blijven ontvangen? Zo door je brievenbus je huis in… Om gek van te worden! Met deze tips is ongewenste post zo verleden tijd.

Lees meer

Doe-het-zelf verzorging

Cosmetica, badkamerproducten, dagelijkse verzorging…. Je hebt het nagenoeg elke dag nodig, en het zijn vaak dure producten. En toch zijn juist dít de verpakkingen die je wilt vermijden, want ze zijn vrijwel nooit recyclebaar. De oplossing? Lekker zelf maken!

Lees meer
Waterconsumptiemeter

Korter douchen of slimmer douchen?

We verbruiken met z’n allen teveel water, en veel daarvan verbruiken we tijdens het douchen. Is korter douchen voor jou echt geen optie? Dan is slimmer douchen misschien wel wat voor jou!

Lees meer
de markt

De markt

Een van de beste plekken om afval te besparen is op de markt. Je kan veel zaken zonder verpakking krijgen, en je eigen verpakking meenemen levert begrip op, en soms zelfs een schepje extra van het een of ander

Lees meer
Geredde bananencake

Voedsel gered!

De lekkerste manier om Zero Waste bezig te zijn is toch wel eten redden! Dat kan op verschillende manieren.

Lees meer
Sok met gat

Sokken zonder gaten

Hoe zorg je er nou voor dat je er het langst van kunt genieten, zonder dat ze gaan slijten? We hebben 2 supersimpele tips voor je.

Lees meer

Afval scheiden

Waar moet je nou heen met je afval? Wij vertellen je meer!

Lees meer

Pluizen en pillen verwijderen

Pluisjes en pillen verwijder je gemakkelijk, en je kleding is weer als nieuw! We geven je 3 tips.

Lees meer
Meer tonen
 • Kleding

Sokken zonder gaten

Hoe zorg je er nou voor dat je er het langst van kunt genieten, zonder dat ze gaan slijten? We hebben 5 supersimpele tips voor je:
 1. Houd je teennagels kort. Dan voorkom je gaatjes waar je tenen doorheen gaan steken.
 2. Vouw je sokken op in plaats van er bolletjes van te maken. Dan rekt het elastiek minder snel uit en gaan ze niet tuiten aan de bovenkant.
 3. Zorg dat je schoenen goed passen. Zijn je schoenen te krap, dan gaan de tenen snel slijten. Zijn je schoenen te ruim? Dan verslijt de hak juist sneller. Gebruik een zooltje waar nodig.
 4. Loop niet op je sokken door het huis, want daar slijten ze onnodig snel van. Loop liever op sloffen!
 5. Als je nieuwe sokken koopt, neem dan een meervoud van dezelfde sokken. Is er 1 van de twee kapot, dan hoef je niet het hele paar weg te gooien, maar kun je deze met een andere sok combineren. Of ga gewoon met ongelijke paren door het leven! Sommige merken hebben opzettelijk verschillende sokken, zoals Odd Socks, Many Mornings, Alzheimer socks, en Spox.

Pro-tip: Wil je je kapotte sok niet weggooien? Super! Om te leren zelf je sok te stoppen volg je eenvoudig deze tutorial.

Bestel de sticker

De stickers zijn te bestellen bij onze partner De Bries.

Deel je tip met ons

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voeg een locatie toe

De gegevens van Sokken zonder gaten wijzigen

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.