lifestyle

Tips voor jou

Zelf mascara maken

Wist je dat je heel gemakkelijk en goedkoop zelf mascara kunt maken? Zonder chemische troep, zonder dierenleed, zonder single-use plastic.

Lees meer
mokken

Eigen mokken rocken!

Wegwerpkoffiebekertjes gaan verdwijnen, hoera! Want eigen mokken rocken. Met deze toffe gratis poster influence je jouw afdeling vandaag al.

Lees meer
Safety razor

Safety razors, tips voor écht veilig scheren

We horen het heel vaak: “Ik wil wel zo’n veiligheidsscheermes gebruiken, maar ik vind het nog te spannend.” Met deze 14 tips kan er niets meer mis gaan.

Lees meer

Nooit meer ongewenste post

Als je Zero Waste leeft leer je al snel de eerste regel: Refuse. Hoe vervelend is het dan om ongewenst post te blijven ontvangen? Zo door je brievenbus je huis in… Om gek van te worden! Met deze tips is ongewenste post zo verleden tijd.

Lees meer

Doe-het-zelf verzorging

Cosmetica, badkamerproducten, dagelijkse verzorging…. Je hebt het nagenoeg elke dag nodig, en het zijn vaak dure producten. En toch zijn juist dít de verpakkingen die je wilt vermijden, want ze zijn vrijwel nooit recyclebaar. De oplossing? Lekker zelf maken!

Lees meer
Waterconsumptiemeter

Korter douchen of slimmer douchen?

We verbruiken met z’n allen teveel water, en veel daarvan verbruiken we tijdens het douchen. Is korter douchen voor jou echt geen optie? Dan is slimmer douchen misschien wel wat voor jou!

Lees meer
de markt

De markt

Een van de beste plekken om afval te besparen is op de markt. Je kan veel zaken zonder verpakking krijgen, en je eigen verpakking meenemen levert begrip op, en soms zelfs een schepje extra van het een of ander

Lees meer
Geredde bananencake

Voedsel gered!

De lekkerste manier om Zero Waste bezig te zijn is toch wel eten redden! Dat kan op verschillende manieren.

Lees meer
Sok met gat

Sokken zonder gaten

Hoe zorg je er nou voor dat je er het langst van kunt genieten, zonder dat ze gaan slijten? We hebben 2 supersimpele tips voor je.

Lees meer

Afval scheiden

Waar moet je nou heen met je afval? Wij vertellen je meer!

Lees meer

Pluizen en pillen verwijderen

Pluisjes en pillen verwijder je gemakkelijk, en je kleding is weer als nieuw! We geven je 3 tips.

Lees meer
Ice Man Challenge

Innerlijke Kachel

Wist je dat je door koud douchen het uiteindelijk vaker warm gaat hebben? Wij geven je tips van een echte pro!

Lees meer
Meer tonen
  • Besparen

Spullenbibliotheken

Waarom je huis vol zetten met dure spullen zoals gereedschappen, die je toch weinig gebruikt? Dan bespaar je veel geld en ruimte door het voor een klein bedrag te lenen.

In Nederland bestaan er een aantal “Spullenbibliotheken” waar je voor een kleine bijdrage, of op basis van een abonnement, spullen kunt lenen. Eigenlijk precies zoals een normale bibliotheek, maar dan kun je er terecht voor bijv. gereedschap, reisspullen, ski’s en kinderfietsen.

De uitlener zorgt voor het onderhoud en reparatie, en leent alleen kwalitatief goede spullen uit. Daarmee wordt ook nog eens heel veel afval bespaard.

De Spullenier in Utrecht is zo’n uitgiftepunt. Hun doel? Steven naar een circulaire samenleving. “Om dit te realiseren moeten we echter faciliteren dat ‘toegang tot’ makkelijk, goedkoper en leuker is dan ‘bezit van’. Hiervoor hebben we een infrastructuur nodig, Stichting Spullenier stelt zich ten doel om deze infrastructuur te bouwen en te faciliteren.” Je hebt ook Buurtschuren. Buurtschuur Segbroekdeelt in Den Haag geeft ook het goede voorbeeld. Daar kun je spullen lenen, zoals je dat met boeken in een bibliotheek doet. Duurzaam en Zero Waste!

Bestel de sticker

De stickers zijn te bestellen bij onze partner De Bries.

Deel je tip met ons

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voeg een locatie toe

De gegevens van Spullenbibliotheken wijzigen

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.