lifestyle

Tips voor jou

mokken

Eigen mokken rocken!

Wegwerpkoffiebekertjes gaan verdwijnen, hoera! Want eigen mokken rocken. Met deze toffe gratis poster influence je jouw afdeling vandaag al.

Lees meer
Safety razor

Safety razors, tips voor écht veilig scheren

We horen het heel vaak: “Ik wil wel zo’n veiligheidsscheermes gebruiken, maar ik vind het nog te spannend.” Met deze 14 tips kan er niets meer mis gaan.

Lees meer

Nooit meer ongewenste post

Als je Zero Waste leeft leer je al snel de eerste regel: Refuse. Hoe vervelend is het dan om ongewenst post te blijven ontvangen? Zo door je brievenbus je huis in… Om gek van te worden! Met deze tips is ongewenste post zo verleden tijd.

Lees meer

Doe-het-zelf verzorging

Cosmetica, badkamerproducten, dagelijkse verzorging…. Je hebt het nagenoeg elke dag nodig, en het zijn vaak dure producten. En toch zijn juist dít de verpakkingen die je wilt vermijden, want ze zijn vrijwel nooit recyclebaar. De oplossing? Lekker zelf maken!

Lees meer
Waterconsumptiemeter

Korter douchen of slimmer douchen?

We verbruiken met z’n allen teveel water, en veel daarvan verbruiken we tijdens het douchen. Is korter douchen voor jou echt geen optie? Dan is slimmer douchen misschien wel wat voor jou!

Lees meer
de markt

De markt

Een van de beste plekken om afval te besparen is op de markt. Je kan veel zaken zonder verpakking krijgen, en je eigen verpakking meenemen levert begrip op, en soms zelfs een schepje extra van het een of ander

Lees meer
Geredde bananencake

Voedsel gered!

De lekkerste manier om Zero Waste bezig te zijn is toch wel eten redden! Dat kan op verschillende manieren.

Lees meer
Sok met gat

Sokken zonder gaten

Hoe zorg je er nou voor dat je er het langst van kunt genieten, zonder dat ze gaan slijten? We hebben 2 supersimpele tips voor je.

Lees meer

Afval scheiden

Waar moet je nou heen met je afval? Wij vertellen je meer!

Lees meer

Pluizen en pillen verwijderen

Pluisjes en pillen verwijder je gemakkelijk, en je kleding is weer als nieuw! We geven je 3 tips.

Lees meer
Ice Man Challenge

Innerlijke Kachel

Wist je dat je door koud douchen het uiteindelijk vaker warm gaat hebben? Wij geven je tips van een echte pro!

Lees meer

Auto delen

Heb jij weleens overwogen om een auto te delen? Dit zijn de voordelen!

Lees meer
Meer tonen
  • Besparen
  • Voeding

Voedsel gered!

Deze gigantische vegan bananencake hebben we gered van de verspilling. Via de FB groep No Food Wasted Breda zagen we een berichtje voorbij komen van Ravanello. Zij hadden er 2 over. In plaats van ze weg te gooien, wat veel gemakkelijker is, besloten ze het aan te bieden via de groep. Een toffe manier om mensen blij te maken en voedselverspilling tegen te gaan.

Dit kan je zelf natuurlijk ook doen als je van tevoren al weet dat je teveel gaat hebben. Bijvoorbeeld omdat je groot ingekocht hebt, of omdat je veel geoogst hebt van een bepaalde soort die nu in het seizoen is? Nodig dan iemand uit om samen te koken en te eten! Wel op veilige afstand natuurlijk.

Red jij wel eens voedsel? Heb je vaak achteraf over, maar geen plek om het te bewaren? Of heb je een restaurant en staan er spullen bijna op bederven? Laat dan internet je vriend zijn.

Met de apps Too Good To Go en Nofoodwasted kun je voor heel weinig geld lekker (en vaak veel!) eten ophalen. Ook zijn er vele lokale Facebookgroepen te vinden waarmee je in jouw buurt, stad of dorp kunt bijdragen aan minder voedselverspilling. Zo zijn er vele lokale “Prakkie eten over”-groepen, bijvoorbeeld in Haarlem, Oss, Deventer, Purmerend, Dordrecht en Rotterdam.

Leuk, geldbesparend en heel duurzaam!

Bestel de sticker

De stickers zijn momenteel niet los te bestellen. Voor verspreiding door gemeenten en ondernemersverenigingen, neem contact met ons op via info@zerowastenederland.nl.

Deel je tip met ons

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voeg een locatie toe

De gegevens van Voedsel gered! wijzigen

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.