lifestyle

Tips voor jou

Capsule kledingkast

Heb jij ook weleens niks om aan te trekken? Vaak is het probleem dat je niet te weinig, maar juist teveel in je kast hebt hangen! De oplossing? Een capsule wardrobe.

Lees meer

Lenen is het nieuwe hebben

Lenen is het nieuwe hebben! En het is makkelijker dan je denkt. Wij geven je een paar tips!

Lees meer

Billen- en andere poetsdoekjes

Die ‘makkelijke’ vochtige doekjes: ze bestaan voor het grootste deel uit plastic! Spoel ze zeker niet door het toilet en lees onze tips over de alternatieven.

Lees meer
Credits: freepik.com

In één keer goed

Heel veel wegwerpproducten die we kopen zijn er ook in herbruikbare variant: spullen die lang meegaan, die wasbaar zijn of gemakkelijk te repareren. Lees onze tips en maak de swap!

Lees meer

Wees niet bang voor tweedehands

Kringloop shoppen. Sommige mensen halen er hun neus voor op. Onze tip: kijk door een beetje vies heen en er gaat een (kringloop)wereld voor je open!

Lees meer

Planned obsolescence

Planned watte? Sommige dingen gaan snel kapot. Veel sneller dan je met de huidige stand van de techniek zou verwachten. Als we naar de maan kunnen vliegen, dan kunnen we toch ook wel telefoonkabeltjes maken die niet om de haverklap stuk gaan.

Lees meer

Repareren kun je leren

Minder afval produceren gaat niet alleen over dat wat je dagelijks in je kliko gooit, maar het gaat zeker ook over hoe je met de spullen omgaat die je al hebt. Ben je niet handig met repareren? Bezoek dan eens een Repair Café.

Lees meer

Vind je kringloopwinkel!

Vind alle kringloopwinkels van Nederland en België met deze handige site en app!

Lees meer

De Kooppiramide

Ken je de Buyerarchy of Needs al? Doorloop de simpele stappen van deze handige kooppiramide en weet of er een alternatief is voor het product dat je nodig hebt.

Lees meer

Natuurlijke materialen

Welke materialen zijn nou natuurlijke materialen in je kleding? Wij vertellen het je.

Lees meer

Koop kwaliteit

Doe fast fashion in de ban en lees onze vijf tips om te checken of de kleding die je koopt lang meegaat!

Lees meer

Wasbare luiers

Als je kleine kinderen hebt herken je het vast: verschonen, verschonen, verschonen. En met wegwerpluiers telt dat aardig op. Luiers bestaan uit een samengesteld materiaal waardoor ze niet goed recyclebaar zijn. Het kan wel, maar dat kost veel energie en levert laagwaardige producten op. Geen oplossing dus. Wat dan wel?

Lees meer
Meer tonen
  • Besparen
  • Voeding

Voedsel gered!

Deze gigantische vegan bananencake hebben we gered van de verspilling. Via de FB groep No Food Wasted Breda zagen we een berichtje voorbij komen van Ravanello. Zij hadden er 2 over. In plaats van ze weg te gooien, wat veel gemakkelijker is, besloten ze het aan te bieden via de groep. Een toffe manier om mensen blij te maken en voedselverspilling tegen te gaan.

Dit kan je zelf natuurlijk ook doen als je van tevoren al weet dat je teveel gaat hebben. Bijvoorbeeld omdat je groot ingekocht hebt, of omdat je veel geoogst hebt van een bepaalde soort die nu in het seizoen is? Nodig dan iemand uit om samen te koken en te eten! Wel op veilige afstand natuurlijk.

Red jij wel eens voedsel? Heb je vaak achteraf over, maar geen plek om het te bewaren? Of heb je een restaurant en staan er spullen bijna op bederven? Laat dan internet je vriend zijn.

Met de apps Too Good To Go en Nofoodwasted kun je voor heel weinig geld lekker (en vaak veel!) eten ophalen. Ook zijn er vele lokale Facebookgroepen te vinden waarmee je in jouw buurt, stad of dorp kunt bijdragen aan minder voedselverspilling. Zo zijn er vele lokale “Prakkie eten over”-groepen, bijvoorbeeld in Haarlem, Oss, Deventer, Purmerend, Dordrecht en Rotterdam.

Leuk, geldbesparend en heel duurzaam!

Bestel de sticker

De stickers zijn te bestellen bij onze partner De Bries.

Deel je tip met ons

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voeg een locatie toe

De gegevens van Voedsel gered! wijzigen

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.