Zero Waste Nederland

Zero Waste Raamsticker

Waar kun je nou terecht met herbruikbare zakken, bakjes en bekers? Met deze raamsticker zie je dat zo! Inmiddels zijn er al duizenden plakplekken die aangeven dat je je eigen verpakking mee mag nemen. Hoort je favoriete plekje of je eigen bedrijf ook op de Zero Waste kaart? Bestel ‘m nu!

Voor je eigen bedrijf

Al vele ondernemers gingen je voor. Onze raamstickers zijn een simpele en effectieve manier om met je publiek te communiceren over afvalvermindering. De sticker is een open uitnodiging tot gedragsverandering, zonder belerend te zijn. Het draagt bij aan je duurzame uitstraling, en aan het maatschappelijke debat. Zo wordt hergebruik in plaats van wegwerp de nieuwe norm. Ben jij de volgende plakker?

De sticker zelf

  • Raamsticker: binnen plakken, buiten zichtbaar.
  • Afmetingen: 105 mm bij 105 mm.
  • Duurzaam: kan tegen jarenlang zon en zeem.
  • Herkenbaar: één signaal voor heel Nederland.

Er zijn kraamstickers die aan de andere kant plakken (voor op marktkramen, weegschaal of kassa). Wil je liever kraam dan raam? Geef het aan bij je bestelling!

Neem gerust je eigen verpakking mee. Een simpele en vriendelijke boodschap die heel veel afval voorkomt.

Samenwerking

In 2018 zijn we als mini-burgerinitiatief begonnen met het verspreiden van deze raamsticker. Per augustus 2023 kunnen we met trots zeggen dat we samenwerken met grote landelijke partijen MilieuCentraal en Nederland Schoon bij de verspreiding van deze sticker. Met deze samenwerking onderstrepen we het gezamenlijke belang van minder afval en een schoner Nederland.

Lees het persbericht hier.

V.l.n.r.: Elisah Pals (Zero Waste Nederland), Ika van de Pas (Milieu Centraal) en Elise
Mooijman (Stichting Nederland Schoon) lanceren de (uitvergrote) raamsticker © Sandra
Uittenbogaart

Zero Waste Hero worden

Zero Waste Heroes zijn onze ambassadeurs. Zij staan achter onze doelstellingen en dragen deze actie een warm hart toe. Ze helpen met het promoten en verspreiden van de stickers.

We zoeken in zoveel mogelijk regio’s en steden enthousiaste ambassadeurs. Zero Waste Heroes in dezelfde regio brengen we in contact met elkaar, zodat ze onderling kunnen afstemmen. Wij zien graag lokale communities ontstaan. En zullen zeker iets terugdoen voor onze heroes als we daar de mogelijkheden voor hebben. Word jij onze nieuwste Zero Waste Hero? Stuur ons een mailtje en meld je aan.

Wil je weten welke lokale communities er al zijn? Check dan deze kaart.

Bestel de sticker

De stickers zijn te bestellen bij onze partner De Bries.

Deel je tip met ons

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voeg een locatie toe

De gegevens van Zero Waste Raamsticker wijzigen

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.