lifestyle

Tips voor jou

Safety razor

Safety razors, tips voor écht veilig scheren

We horen het heel vaak: “Ik wil wel zo’n veiligheidsscheermes gebruiken, maar ik vind het nog te spannend.” Met deze 14 tips kan er niets meer mis gaan.

Lees meer

Nooit meer ongewenste post

Als je Zero Waste leeft leer je al snel de eerste regel: Refuse. Hoe vervelend is het dan om ongewenst post te blijven ontvangen? Zo door je brievenbus je huis in… Om gek van te worden! Met deze tips is ongewenste post zo verleden tijd.

Lees meer

Doe-het-zelf verzorging

Cosmetica, badkamerproducten, dagelijkse verzorging…. Je hebt het nagenoeg elke dag nodig, en het zijn vaak dure producten. En toch zijn juist dít de verpakkingen die je wilt vermijden, want ze zijn vrijwel nooit recyclebaar. De oplossing? Lekker zelf maken!

Lees meer
Waterconsumptiemeter

Korter douchen of slimmer douchen?

We verbruiken met z’n allen teveel water, en veel daarvan verbruiken we tijdens het douchen. Is korter douchen voor jou echt geen optie? Dan is slimmer douchen misschien wel wat voor jou!

Lees meer
de markt

De markt

Een van de beste plekken om afval te besparen is op de markt. Je kan veel zaken zonder verpakking krijgen, en je eigen verpakking meenemen levert begrip op, en soms zelfs een schepje extra van het een of ander

Lees meer
Geredde bananencake

Voedsel gered!

De lekkerste manier om Zero Waste bezig te zijn is toch wel eten redden! Dat kan op verschillende manieren.

Lees meer
Sok met gat

Sokken zonder gaten

Hoe zorg je er nou voor dat je er het langst van kunt genieten, zonder dat ze gaan slijten? We hebben 2 supersimpele tips voor je.

Lees meer

Afval scheiden

Waar moet je nou heen met je afval? Wij vertellen je meer!

Lees meer

Pluizen en pillen verwijderen

Pluisjes en pillen verwijder je gemakkelijk, en je kleding is weer als nieuw! We geven je 3 tips.

Lees meer
Ice Man Challenge

Innerlijke Kachel

Wist je dat je door koud douchen het uiteindelijk vaker warm gaat hebben? Wij geven je tips van een echte pro!

Lees meer

Auto delen

Heb jij weleens overwogen om een auto te delen? Dit zijn de voordelen!

Lees meer
Watertappund Brabant Water

Water zonder plastic

Je vindt op steeds meer plekken fonteintjes met drinkwater. Om direct je dorst te lessen of je eigen fles te vullen. Zo wordt er heel wat plastic bespaard!

Lees meer
Meer tonen
Sluiten
  • Besparen
  • Huis & tuin
  • Maak het zelf

Zero Waste schoonmaken

Een fles met anti-kalk-spul, iets voor de ramen, allesreiniger, schuurmiddel, iets voor schimmel, WC-reiniger, super-ontvetter, enz, enz. Ons keukenkastje stond altijd helemaal vol met zeker 10 verschillende plastic flessen vol (dure) chemische schoonmaakproducten. Kan dat nou niet anders?

Jawel! Het leuke is dat je voor plasticvrij schoonmaken veel minder spullen nodig hebt. Het werkt net zo goed, of zelfs beter! Het is gezonder voor jou en het milieu, het is vaak zonder plastic verkrijgbaar, en ook nog eens goedkoper. Wij noemen het ook wel Oma’s schoonmaaktips!

Wat heb je zeker nodig?
1) Baking soda ofwel natriumbicarbonaat. Dat kun je in karton kopen, of bijvoorbeeld bestellen op Leven zonder afval (papieren zak). Het werkt als ontvetter, en het absorbeert en ontzuurt.
2) Azijn, liefst natuurazijn. Dit kun je in glazen flessen vinden. Azijn ontkalkt, waardoor het perfect is voor je ramen en sanitair.

De toepassingen zijn eindeloos. Zo zijn er voor bakingsoda alleen al 40 toepassingen te vinden! Check hiervoor de site van Het Kan Wel. Het leuke van bakingsoda en azijn is dat het gaat bruisen als je ze samenvoegt. Op die manier kun je zelfs je toilet grondig schoonmaken of je gootsteen ontstoppen.

Er zijn nog veel meer grootmoeders tips als het gaat om schoonmaken. Citroensap, actieve koolstof (norrit tabletjes), kokosvet, natuurlijke (olijf)zeep, ze passen allemaal bij een milieuvriendelijke, minimalistische en Zero Waste manier van schoonmaken.

Sluiten

Bestel de sticker

Sluiten

Deel je tip met ons

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sluiten

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sluiten

Voeg een locatie toe

  • Locatie sticker

  • Contactpersoon

  • Afronden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.