lifestyle

Tips voor jou

mokken

Eigen mokken rocken!

Wegwerpkoffiebekertjes gaan verdwijnen, hoera! Want eigen mokken rocken. Met deze toffe gratis poster influence je jouw afdeling vandaag al.

Lees meer
Safety razor

Safety razors, tips voor écht veilig scheren

We horen het heel vaak: “Ik wil wel zo’n veiligheidsscheermes gebruiken, maar ik vind het nog te spannend.” Met deze 14 tips kan er niets meer mis gaan.

Lees meer

Nooit meer ongewenste post

Als je Zero Waste leeft leer je al snel de eerste regel: Refuse. Hoe vervelend is het dan om ongewenst post te blijven ontvangen? Zo door je brievenbus je huis in… Om gek van te worden! Met deze tips is ongewenste post zo verleden tijd.

Lees meer

Doe-het-zelf verzorging

Cosmetica, badkamerproducten, dagelijkse verzorging…. Je hebt het nagenoeg elke dag nodig, en het zijn vaak dure producten. En toch zijn juist dít de verpakkingen die je wilt vermijden, want ze zijn vrijwel nooit recyclebaar. De oplossing? Lekker zelf maken!

Lees meer
Waterconsumptiemeter

Korter douchen of slimmer douchen?

We verbruiken met z’n allen teveel water, en veel daarvan verbruiken we tijdens het douchen. Is korter douchen voor jou echt geen optie? Dan is slimmer douchen misschien wel wat voor jou!

Lees meer
de markt

De markt

Een van de beste plekken om afval te besparen is op de markt. Je kan veel zaken zonder verpakking krijgen, en je eigen verpakking meenemen levert begrip op, en soms zelfs een schepje extra van het een of ander

Lees meer
Geredde bananencake

Voedsel gered!

De lekkerste manier om Zero Waste bezig te zijn is toch wel eten redden! Dat kan op verschillende manieren.

Lees meer
Sok met gat

Sokken zonder gaten

Hoe zorg je er nou voor dat je er het langst van kunt genieten, zonder dat ze gaan slijten? We hebben 2 supersimpele tips voor je.

Lees meer

Afval scheiden

Waar moet je nou heen met je afval? Wij vertellen je meer!

Lees meer

Pluizen en pillen verwijderen

Pluisjes en pillen verwijder je gemakkelijk, en je kleding is weer als nieuw! We geven je 3 tips.

Lees meer
Ice Man Challenge

Innerlijke Kachel

Wist je dat je door koud douchen het uiteindelijk vaker warm gaat hebben? Wij geven je tips van een echte pro!

Lees meer

Auto delen

Heb jij weleens overwogen om een auto te delen? Dit zijn de voordelen!

Lees meer
Meer tonen
  • Kleding

Capsule kledingkast

Heb jij ook weleens niks om aan te trekken? Dat zou weleens kunnen komen omdat je teveel in je kast hebt hangen! Keuzestress met je kleding dus. De oplossing voor deze kledingstress is… Minder kleding!

Dat klinkt natuurlijk allemaal heel heftig, maar Courtney Carver van Be More With Less heeft een supersimpel stappenplan (Engelstalig) voor je opgesteld om van jouw kledingkast dus ook een echte Capsule Wardrobe te maken.  Zij heeft ook Project 333 bedacht. Dat is een kledingcapsule die je 3 maanden draagt en die uit 33 kledingstukken bestaat inclusief schoenen en accessoires. Je gebruikt je favoriete stukken, de rest berg je tijdelijk op. Na die 3 maanden wissel je (een deel hiervan) om, om dan het volgende seizoen aan te kunnen.

Het resultaat: Altijd iets leuks om aan te trekken, overzicht in je kast en gemakkelijk keuzes maken. Plezier, rust en gemak. Wie wil dat nou niet? EN, je zult zien dat je ook heel veel geld bespaart op je kleding!
NB: Vind je meteen over op 33 kledingstukken voor 3 maanden te heftig? Probeer dan eens een 10×10 capsule! Dan kies je 10 kledingstukken, waar je dan 10 dagen je outfits van maakt. Waarschijnlijk heb je dit zelfs al eens onbewust gedaan als je op vakantie ging!

Bestel de sticker

De stickers zijn momenteel niet los te bestellen. Voor verspreiding door gemeenten en ondernemersverenigingen, neem contact met ons op via info@zerowastenederland.nl.

Deel je tip met ons

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voeg een locatie toe

De gegevens van Capsule kledingkast wijzigen

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.