lifestyle

Tips voor jou

Zelf mascara maken

Wist je dat je heel gemakkelijk en goedkoop zelf mascara kunt maken? Zonder chemische troep, zonder dierenleed, zonder single-use plastic.

Lees meer
mokken

Eigen mokken rocken!

Wegwerpkoffiebekertjes gaan verdwijnen, hoera! Want eigen mokken rocken. Met deze toffe gratis poster influence je jouw afdeling vandaag al.

Lees meer
Safety razor

Safety razors, tips voor écht veilig scheren

We horen het heel vaak: “Ik wil wel zo’n veiligheidsscheermes gebruiken, maar ik vind het nog te spannend.” Met deze 14 tips kan er niets meer mis gaan.

Lees meer

Nooit meer ongewenste post

Als je Zero Waste leeft leer je al snel de eerste regel: Refuse. Hoe vervelend is het dan om ongewenst post te blijven ontvangen? Zo door je brievenbus je huis in… Om gek van te worden! Met deze tips is ongewenste post zo verleden tijd.

Lees meer

Doe-het-zelf verzorging

Cosmetica, badkamerproducten, dagelijkse verzorging…. Je hebt het nagenoeg elke dag nodig, en het zijn vaak dure producten. En toch zijn juist dít de verpakkingen die je wilt vermijden, want ze zijn vrijwel nooit recyclebaar. De oplossing? Lekker zelf maken!

Lees meer
Waterconsumptiemeter

Korter douchen of slimmer douchen?

We verbruiken met z’n allen teveel water, en veel daarvan verbruiken we tijdens het douchen. Is korter douchen voor jou echt geen optie? Dan is slimmer douchen misschien wel wat voor jou!

Lees meer
de markt

De markt

Een van de beste plekken om afval te besparen is op de markt. Je kan veel zaken zonder verpakking krijgen, en je eigen verpakking meenemen levert begrip op, en soms zelfs een schepje extra van het een of ander

Lees meer
Geredde bananencake

Voedsel gered!

De lekkerste manier om Zero Waste bezig te zijn is toch wel eten redden! Dat kan op verschillende manieren.

Lees meer
Sok met gat

Sokken zonder gaten

Hoe zorg je er nou voor dat je er het langst van kunt genieten, zonder dat ze gaan slijten? We hebben 2 supersimpele tips voor je.

Lees meer

Afval scheiden

Waar moet je nou heen met je afval? Wij vertellen je meer!

Lees meer

Pluizen en pillen verwijderen

Pluisjes en pillen verwijder je gemakkelijk, en je kleding is weer als nieuw! We geven je 3 tips.

Lees meer
Ice Man Challenge

Innerlijke Kachel

Wist je dat je door koud douchen het uiteindelijk vaker warm gaat hebben? Wij geven je tips van een echte pro!

Lees meer
Meer tonen
 • Besparen
 • Huis & tuin

Vind de beste deals in de kringloop

Een mooie kringloopvondst doen is ondanks onze tips alsnog vaak een kwestie van op het juiste moment op de juiste plek zijn. Maar je kunt het toeval ook een handje helpen. Om je succeskansen te vergroten is het belangrijk om de juiste informatie te hebben. Word vrienden met het winkelpersoneel, maak een praatje en stel al je vragen!

 • Vraag op welke dagen de nieuwe spullen de winkel in worden gebracht. Zo voorkom je dat je altijd net achter het net vist.
 • Vraag waar de spullen worden gezet/gehangen die nieuw binnen worden gebracht. Met de nieuwe kledingstukken bijvoorbeeld: Hangen ze vooraan, of worden ze tussen alle andere spullen gehangen. Als je dit weet, kan je dat heel veel tijd besparen!
 • Veel kringloopwinkels hanteren een systeem met gekleurde stickers of labels om te weten hoe lang een item al in de schappen staat of in de bakken ligt. Dit zorgt voor een gezonde roulatie. Vraag of ze zo’n systeem hebben en waar je als klant op moet letten voor de meest recent binnengebrachte spullen.
  • Ook over de gekleurde labels: Er zijn winkels waar elke 2 weken een andere kleur label in de uitverkoop gaat. Dan worden alle items met die kleur label nog verder afgeprijsd, waardoor je het bijna voor nop mee kunt nemen.

Bestel de sticker

De stickers zijn te bestellen bij onze partner De Bries.

Deel je tip met ons

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voeg een locatie toe

De gegevens van Vind de beste deals in de kringloop wijzigen

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.