lifestyle

Tips voor jou

Zelf mascara maken

Wist je dat je heel gemakkelijk en goedkoop zelf mascara kunt maken? Zonder chemische troep, zonder dierenleed, zonder single-use plastic.

Lees meer
mokken

Eigen mokken rocken!

Wegwerpkoffiebekertjes gaan verdwijnen, hoera! Want eigen mokken rocken. Met deze toffe gratis poster influence je jouw afdeling vandaag al.

Lees meer
Safety razor

Safety razors, tips voor écht veilig scheren

We horen het heel vaak: “Ik wil wel zo’n veiligheidsscheermes gebruiken, maar ik vind het nog te spannend.” Met deze 14 tips kan er niets meer mis gaan.

Lees meer

Nooit meer ongewenste post

Als je Zero Waste leeft leer je al snel de eerste regel: Refuse. Hoe vervelend is het dan om ongewenst post te blijven ontvangen? Zo door je brievenbus je huis in… Om gek van te worden! Met deze tips is ongewenste post zo verleden tijd.

Lees meer

Doe-het-zelf verzorging

Cosmetica, badkamerproducten, dagelijkse verzorging…. Je hebt het nagenoeg elke dag nodig, en het zijn vaak dure producten. En toch zijn juist dít de verpakkingen die je wilt vermijden, want ze zijn vrijwel nooit recyclebaar. De oplossing? Lekker zelf maken!

Lees meer
Waterconsumptiemeter

Korter douchen of slimmer douchen?

We verbruiken met z’n allen teveel water, en veel daarvan verbruiken we tijdens het douchen. Is korter douchen voor jou echt geen optie? Dan is slimmer douchen misschien wel wat voor jou!

Lees meer
de markt

De markt

Een van de beste plekken om afval te besparen is op de markt. Je kan veel zaken zonder verpakking krijgen, en je eigen verpakking meenemen levert begrip op, en soms zelfs een schepje extra van het een of ander

Lees meer
Geredde bananencake

Voedsel gered!

De lekkerste manier om Zero Waste bezig te zijn is toch wel eten redden! Dat kan op verschillende manieren.

Lees meer
Sok met gat

Sokken zonder gaten

Hoe zorg je er nou voor dat je er het langst van kunt genieten, zonder dat ze gaan slijten? We hebben 2 supersimpele tips voor je.

Lees meer

Afval scheiden

Waar moet je nou heen met je afval? Wij vertellen je meer!

Lees meer

Pluizen en pillen verwijderen

Pluisjes en pillen verwijder je gemakkelijk, en je kleding is weer als nieuw! We geven je 3 tips.

Lees meer
Ice Man Challenge

Innerlijke Kachel

Wist je dat je door koud douchen het uiteindelijk vaker warm gaat hebben? Wij geven je tips van een echte pro!

Lees meer
Meer tonen
 • Besparen
 • Huis & tuin

Safety razors, tips voor écht veilig scheren

We horen het heel vaak: “Ik wil wel zo’n veiligheidsscheermes gebruiken, maar ik vind het nog te spannend.” Veel mensen zijn bang dat ze zich ermee bezeren. Gelukkig is dat nergens voor nodig, want de naam zegt het zelf al. Een veiligheidsscheermes is een veilige manier van scheren. We geven je onze beste tips, zodat ook jij het zelfvertrouwen krijgt om je scheerroutine plasticvrij te maken. Veilig voor jezelf, en veilig voor de natuur.

Voorbereiding

 1. Kies een mes dat bij je past. Ben je van plan vaak onder de douche te scheren? Kies dan een mes zonder glad handvat. Die kunnen uit je handen glijden. Ben je van plan het mee te nemen, bijvoorbeeld op reis? Kies dan voor een niet al te groot mes.
 2. Er zijn mesjes met verschillende scherptes verkrijgbaar, van 1 (minst scherp) tot 5 (scherpst). Begin met scherpte 1 als je onzeker bent, of als het nieuw voor je is.
 3. Check of je het mes goed in elkaar hebt gezet. De kartels van het mes moeten aan de binnenkant zitten, niet aan de onderkant. Als je het goed hebt gedaan wordt het mesje daarmee in een boogje getrokken en is niet meer helemaal plat.
 4. Het is fijn voor je haar en je huid om alvast warm en gereinigd te zijn. Dan zijn zowel huid als haartjes zacht. Dat kan bijvoorbeeld door jezelf eerst te wassen met een warm washandje, of scheer na het badderen/douchen.
 5. Begin buiten de douche. Scheer jezelf de eerste paar keren niet onder de douche, maar voor de spiegel of op de badrand. Zo kun je beter zien wat je doet en heb je meer rust.
 6. Be comfy. Zorg dat je het niet koud hebt. Kippenvel is niet handig met scheren, en kan voor kleine wondjes zorgen.
 7. Gebruik altijd scheerzeep of douchegel, of iets dat het scheren gemakkelijk maakt.

Tijdens het scheren

 1. Zet het mes in de juiste hoek. Ongeveer 30 graden moet het zijn. Je merkt het vanzelf, anders werkt het mes namelijk niet.
 2. Geen druk uitoefenen! Dit is de belangrijkste tip in het hele rijtje, en is reden nummer 1 dat mensen zich bezeren tijdens het scheren. Laat het mes het werk doen.
 3. Scheer met de richting van de haargroei mee. Zeker in het begin. Pas als je zeker bent dat dit goed gaat kun je de andere richting ook proberen, maar vaak hoeft dat niet meer (omdat het dan al glad is).
 4. Met de hand die je niet gebruikt kun je de huid strak houden. Dit maakt het scheren gemakkelijker en maakt het risico op wondjes kleiner.

Na het scheren

 1. Spoel je mes goed af. Hoe minder haar en water er in blijft na gebruik, hoe langer het mooi blijft. Echt veel haar? Haal het mesje dan even uit elkaar. In essentie zou een safety razor overigens niet moeten kunnen roesten.
 2. Kies zelf hoe vaak je het mesje wilt vervangen. Scheer je liever niet te scherp, dan kun je langer wachten met wisselen.
 3. Neem je je safety razor mee onderweg of op reis? Zorg voor een bewaardoosje dat je goed kunt afsluiten. Zo blijft je mes langer mooi, en kun je je er niet per ongeluk aan bezeren.

Met deze tips kun jij het ook! Maak gebruik van de ervaringen van ons en de community en dan kan er niets meer mis gaan. Hebben we nog tips gemist in dit rijtje? Laat het ons weten!

Safety razors zijn verkrijgbaar bij diverse winkels, online en offline. Denk bijvoorbeeld aan Bag-Again en BamBaw.

Bestel de sticker

De stickers zijn te bestellen bij onze partner De Bries.

Deel je tip met ons

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voeg een locatie toe

De gegevens van Safety razors, tips voor écht veilig scheren wijzigen

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.