organisaties

Case

Yirga

Yirga is een geliefde koffiebar, restaurant en terras in hartje Breda. Duurzaamheid staat hier centraal. Er wordt zo veel mogelijk in huis geproduceerd en lokaal ingekocht. Ook draagt een slimme menukaart bij aan het zo goed mogelijk voorkomen van voedselverspilling.

De werkwijze van Yirga is duidelijk gericht op ondernemen met een kleine footprint, waardoor hun gasten indirect geïnspireerd worden. Toch was er nog winst te behalen op het gebied van afvalpreventie.

Zero Waste Nederland bracht samen met de eigenaren de afvalstromen in kaart, en stelde afvalvrije alternatieven voor. Er werd gekeken naar de inkoopkant, maar ook naar de mogelijkheden om afval in te zamelen. Zo kwamen diverse punten naar voren waarop snel en doeltreffend een verandering kon worden doorgevoerd, met direct effect op de afvaloutput.

Wilt u ook advies op maat voor uw horecaonderneming? Neem dan contact op.

Referentie, Ward Boogert, Eigenaar:

“Wij staan voor duurzaamheid en daar hoort afvalpreventie zeker ook bij. We waren dan ook de eerste zaak in Nederland die de Zero Waste Raamsticker plakte. De gasten praten erover, en we bieden de mogelijkheid om je eigen koffiebeker bij ons te vullen. Alle beetjes helpen!”

Bestel de sticker

De stickers zijn te bestellen bij onze partner De Bries.

Deel je tip met ons

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voeg een locatie toe

De gegevens van Yirga wijzigen

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.