organisaties

Case

Zuylen Uitvaartverzorging

Zuylen is een zeer gekende uitvaartonderneming in Breda. Sinds 1826 verzorgen zij uitvaarten. Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn belangrijke thema’s bij Zuylen. Daarom zijn ze mede-oprichter van de landelijke stichting GreenLeave. Deze stichting heeft zich als doel gesteld uitvaarten in Nederland te verduurzamen.

Binnen Zuylen worden al vele activiteiten ingezet in het kader van duurzaam ondernemerschap. De principes die daaraan ten grondslag liggen, zoals hergebruik van materialen, zorgvuldig natuurbeheer en besparen op uitstoot en energieverbruik, werden al op diverse vlakken toegepast. Met name als het ging om het aanbod naar de klant.

Toch bleef er een wens bestaan om ook, en wellicht met name, het interne proces te verduurzamen. Het onderwerp ‘afval’ was een onderwerp waar men graag nog verbeterstappen wilde maken. Met die opdracht werd Zero Waste Nederland gevraagd mee te kijken naar de dagelijkse activiteiten van Zuylen en verbetervoorstellen te doen, met als doel een flinke afvalreductie te bewerkstelligen.

Interviews en veldstudie werden ondernomen, met als resultaat een praktische lijst van 10 algemene aanbevelingen,  inclusief prioritering, plus een gedetailleerd overzicht van aanbevelingen per bedrijfsproces en -ruimte.

Vele van deze punten bleken zo toepasbaar, dat ze al vóór het nagesprek al waren toegepast en tot verbetering hadden geleid.

Interesse wat we voor u kunnen doen? Lees hier meer.

Referentie, Roel Stapper, Directeur: 

“Van afval naar aanwinst.

Elisah heeft ons anders leren kijken naar de middelen die wij gebruiken in ons werk. Door eerst goed te gaan zien wat voor afval dit oplevert en hoe wij dit al dan niet gescheiden aanleverden, kwamen als vanzelf allerlei oplossingen naar voren. Oplossingen voor een betere afvalscheiding en zeker ook oplossingen voor afvalvermindering. En steeds beter maken wij stappen in het verstandiger inkopen van de middelen zodat er minder afval ontstaat. Nog geen zero waste maar wel een belangrijke aanwinst. En daar zijn wij als duurzame onderneming heel blij mee.”

 

Bestel de sticker

De stickers zijn momenteel niet los te bestellen. Voor verspreiding door gemeenten en ondernemersverenigingen, neem contact met ons op via info@zerowastenederland.nl.

Deel je tip met ons

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voeg een locatie toe

De gegevens van Zuylen Uitvaartverzorging wijzigen

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.